How do I make multiplayer work from different computers?

Get help using Construct 2

Post » Tue Mar 08, 2016 2:25 pm

Message: Arielsh can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
Hi guys,

For multiplayer studying porpouse, I made this 'multiplayer lobby' to test the signalling server and uploaded on Scirra Arcade, but everyone that connects to it goes to another room and become a new different host.

I already tested it with hamachi, and it works. It works if you open 2 tabs on same browser either.

What do I have to do to make this work on different computers/networks? Is it network problem, even uploaded on Scirra Arcade?

Heres the link to it: https://www.scirra.com/arcade/other-gam ... uters-6042

Thank you!

Edit:
I made the connection configuration following the C2 multiplayer examples, I can provide the project either if necessary.
I do have a C2 license on my business account, this is my personal account.
Last edited by Arielsh on Tue Mar 08, 2016 5:36 pm, edited 4 times in total.
B
3
S
1
Posts: 3
Reputation: 522

Post » Tue Mar 08, 2016 2:57 pm

You have to install(settle) a construct software 2 on your new device if you want test him(it) or simply to create a room via the waiter(server) arch, but when you throw(launch) a template with the same address of the waiter(server) multiplayer, they will connect as host and peers
B
11
S
1
Posts: 28
Reputation: 1,963

Post » Wed Mar 09, 2016 11:20 am

Sorry, Im a begginer and I couldnt understand very well what I am supossed to do.

When I start the layout, I did the same configurations as C2 multiplayers examples, using even the same variable names to game, room and instance. Theres a way that I can put some server ip address to connect the game?

Thanks!
B
3
S
1
Posts: 3
Reputation: 522

Post » Thu Mar 10, 2016 1:33 pm

you must indeed create a room , or random rooms up to you ..

---- > The important thing is to know that the C2 multiplayer server is open to Arcade or other platform supporting HTML5 grace at Wss : //multiplayer.scirra.com ( Scirra server)

Once you understand that your game is playable by all players once the bush posted on a site of your choice they will connect without problems to your multiplayer game !!
B
11
S
1
Posts: 28
Reputation: 1,963

Post » Thu Mar 10, 2016 1:36 pm

just be that there is a problem with your zip, or your posting arrives you run your file and your game on two different pc ??
B
11
S
1
Posts: 28
Reputation: 1,963

Post » Thu Mar 10, 2016 6:04 pm

Message: Arielsh can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
Im pretty sure that my events are correct. I can connect 2 players normally by the same browser or using hamachi.

The problem is with 2 players on different networks.

just be that there is a problem with your zip, or your posting arrives you run your file and your game on two different pc ??


I uploaded the file on Scirra Arcade and from a dedicated server, both didnt work.

Heres my capx, just in case:
https://drive.google.com/file/d/0B6tHKi ... AyVE0/view

Thanks for answering me.
B
3
S
1
Posts: 3
Reputation: 522


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 13 guests