How do I make preloader working properly?

Get help using Construct 2

Post » Wed Jul 01, 2015 1:17 am

I haven't make games for awhile, things have changed, my old preloader used to work fine is now broken without any modification.

So I guess something must have changed in C2 or CocoonJs to make it stopped working, the loader screen shows no progress, jump right to 100% at start, and when I go to other layout, I can tell it's loading as it changing layout, so the preloader doesn't work anymore.

Can anyone guide me on making a working preloader? thanks in advance
Doo Doo Diving App Store | Google Play

Donut Pirate App Store | Google Play
B
17
S
2
G
1
Posts: 195
Reputation: 1,578

Post » Wed Jul 01, 2015 10:09 am

If you are using Canvas+, it might be related to the Lazy load property.

Try to disable it as it is explained here: cocoonjs-plugin-updates_p858538?#p858538
B
9
S
4
G
4
Posts: 383
Reputation: 3,616

Post » Wed Jul 01, 2015 12:09 pm

ludei wrote:If you are using Canvas+, it might be related to the Lazy load property.

Try to disable it as it is explained here: cocoonjs-plugin-updates_p858538?#p858538


@Ludei thanks for the help, that solved my problem! I'm impressed with the quick support :)
I guess lazy load is good for larger games, but would be great to have some sort of layout loader for it, like showing a loader when going to an unloaded layout?
Doo Doo Diving App Store | Google Play

Donut Pirate App Store | Google Play
B
17
S
2
G
1
Posts: 195
Reputation: 1,578

Post » Wed Jul 01, 2015 12:40 pm

The property itself is the one that causes that the progress bars are not working. It is set to true by default by Ashley. We can't change it.
B
9
S
4
G
4
Posts: 383
Reputation: 3,616


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: dop2000, namaewayukidesu and 6 guests