How do I make score screen with stars

Get help using Construct 2

Post » Wed Feb 24, 2016 12:09 am

HI EVERYBODY.
I'm having trouble making score screen. I share with you my example. Can you give me some advice. I do not want to switch to a new layout for the score screen. I want a small window open in the game layout. However, i want to give 3 stars, 2,stars but it is a problem . when i complate level in first shoot it is 3 star. Complate second shoot it is 2 star third or more try it is 1 star.
Last edited by imczx on Fri Feb 26, 2016 11:42 am, edited 1 time in total.
B
6
S
2
G
1
Posts: 17
Reputation: 573

Post » Wed Feb 24, 2016 12:43 am

Your link is broken, can't help you much without a working capx link. Try an url shorterner
Zelda Gamekit (my project)



Example capxs:

Zelda-Style Inventory

Zelda Health

3-saveslot system

[url=https://www.dropbox.com/s/d4396pwak0oh7q6/ZeldaDialogueSystem.capx?dl=0]Zelda-like Dialogue[
B
52
S
24
G
30
Posts: 537
Reputation: 19,651

Post » Wed Feb 24, 2016 1:06 am

Message: imczx can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
Sorry. I cant add a link for not having enough rep points.

https://goo.gl/B5csdx
Last edited by imczx on Fri Feb 26, 2016 11:42 am, edited 1 time in total.
B
6
S
2
G
1
Posts: 17
Reputation: 573

Post » Wed Feb 24, 2016 1:21 am

Says you need me to grant me access to the file.
Zelda Gamekit (my project)



Example capxs:

Zelda-Style Inventory

Zelda Health

3-saveslot system

[url=https://www.dropbox.com/s/d4396pwak0oh7q6/ZeldaDialogueSystem.capx?dl=0]Zelda-like Dialogue[
B
52
S
24
G
30
Posts: 537
Reputation: 19,651

Post » Wed Feb 24, 2016 2:27 pm

Message: imczx can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
Could you please try again. I installed a Dropbox.

https://goo.gl/B5csdx
B
6
S
2
G
1
Posts: 17
Reputation: 573

Post » Fri Feb 26, 2016 11:33 am

Message: imczx can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
Cab anyone help me ?

her is the link .. https://goo.gl/B5csdx
B
6
S
2
G
1
Posts: 17
Reputation: 573

Post » Thu Mar 03, 2016 11:22 pm

B
67
S
24
G
7
Posts: 1,518
Reputation: 11,072

Post » Fri Mar 04, 2016 11:42 am

Thank you so much for your help . This was really helpful.
B
6
S
2
G
1
Posts: 17
Reputation: 573

Post » Fri Mar 04, 2016 1:03 pm

You could also do it like this: add 5 star sprites (star1, star2, etc), all invisible. Also have a variable you cna check on. Set star1 visible if 'score' >= 1, set star2 visible if 'score' >= 2, etc... You can also have 10 star sprites => 5 golden ones, 5 grey ones. The 5 grey ones are always displayed, the golden ones are made visible (& grey ones invisible) accordingly to score as explained above.

Hope this helps.
B
6
S
1
Posts: 50
Reputation: 517


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 33 guests