How do I move a object then stop then move again

Get help using Construct 2

Post » Wed Oct 07, 2015 10:20 am

Hi,

How i make this move

I what to make a object move to a Random Location on screen, them stop show another frame for x sec then go away.

i have this
plug in moveto

object moveto random(100,750), 192
object se animation frame to 1
system whait 5 sec
object se animation frame to 0
object moveto (-96,192)

but dont work

Thanks
B
9
S
2
Posts: 16
Reputation: 609

Post » Wed Oct 07, 2015 10:25 am

What is going wrong ?
The animation or the position of the objet ?
B
6
S
1
Posts: 50
Reputation: 502

Post » Wed Oct 07, 2015 10:26 am

You could use the "on hit target position" condition of the moveto-behaviour..
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Wed Oct 07, 2015 10:59 am

the animation dont work as i like.

Example i what the object when move to ramdom location stay red (frame 0) when stop stay green (frame 1) stay stop for 5 sec, then red (frame 0) to go away, the problem is that the object is already green, but when go away it works good it change to red

moving(red) stop(green) moving(red)
Last edited by nelsonamen on Wed Oct 07, 2015 11:08 am, edited 1 time in total.
B
9
S
2
Posts: 16
Reputation: 609

Post » Wed Oct 07, 2015 11:06 am

You could use:

Sprite Moveto is moving
> sprite set frame to 0

else
> sprite set frame to 1
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Wed Oct 07, 2015 11:41 am

ok its works but i have other problem, and if i have more than one of this Sprite they only go away when all sprites are not moving, i what that they work individual

on start layout sprite moveto random(100,750), 192

sprite is moving set animation frame to 0
system else
sprite set animation frame to 1
whait 5 sec
sprite moveto (-96,192)
B
9
S
2
Posts: 16
Reputation: 609

Post » Wed Oct 07, 2015 12:37 pm

Add a "system for each sprite" - condition
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Wed Oct 07, 2015 3:08 pm

how i do that?

i change the on start layout sprite moveto random(100,750), 192 to
for each sprite sprite moveto random(100,750), 192
but not success , the sprite dont stop and stay a little crazy moving right and left
B
9
S
2
Posts: 16
Reputation: 609

Post » Wed Oct 07, 2015 4:11 pm

I would suggest you share your events and/or capx..
The thing you are trying to do shouldn't be hard, so it might be conflicting events..
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Thu Oct 08, 2015 3:59 pm

can you send your email
B
9
S
2
Posts: 16
Reputation: 609

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: blue visionary, namaewayukidesu and 13 guests