How do I Move forward.

Get help using Construct 2

Post » Fri May 06, 2016 4:43 pm

Message: Mariush can only post plain text URLS until they have 500 rep. 2 URLS modified. Why?
Hi on start i must say for me is not to simple i can make simple move Forward -1 but me character move on all map i need only blocks.I put a screen https://zapodaj.net/34c881287e390.jpg.html and second screen u see what i do worever i do me character when i colision to another object he do nathing when i make "Every TICK" he make automatical for hole map https://zapodaj.net/1731f9b718812.jpg.html
B
8
S
3
Posts: 13
Reputation: 624

Post » Fri May 06, 2016 6:35 pm

I should not speculate without seeing your .capx. Therfor..., are the S_BLOCK3 solids ?

The every thick is redundant, it is just a cosmetic thing to make the code more readable.
B
33
S
18
G
28
Posts: 2,493
Reputation: 20,950

Post » Fri May 06, 2016 8:06 pm

Yes S_BLOCK3 solids.
B
8
S
3
Posts: 13
Reputation: 624

Post » Fri May 06, 2016 9:07 pm

I suppose the S_PLATFORM is the players ghost, with the platform behaviour attached.

The platform behaviour will not allow the ghost to enter solids. To do that it has a 'push out of solids' mechanisme build in.

As a result.
The "on collision with" wil trigger (only once) on that one little moment that the ghost lands.
And probaly also one little moment when the player walks in it from the left or the right.
The 'on overlap with" can not happen.

You have to use the 'is overlapping at offset' condition. With x = 0 and y = 10. Kinda.

I do not advise you to use the 'move forward', rather simulate the platform keys for left and right. With adjusted speed properties. The 'move forward' can lock you up in solids.
B
33
S
18
G
28
Posts: 2,493
Reputation: 20,950

Post » Fri May 06, 2016 10:52 pm

Ok thanks for help i try this help post :) im newbite on this engine.
B
8
S
3
Posts: 13
Reputation: 624

Post » Sat May 07, 2016 11:38 am

Can u send me Screen with These actions and triggers? or can u send CAPX?
B
8
S
3
Posts: 13
Reputation: 624

Post » Sat May 07, 2016 11:57 am

Send your capx, and i will implement. You should have done that in the first place. : )
B
33
S
18
G
28
Posts: 2,493
Reputation: 20,950

Post » Sat May 07, 2016 3:49 pm

Message: Mariush can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
Ok i make here u go will be nice when u remake this and make this work :) :) https://www.dropbox.com/s/wca40v5585t4u ... dl=0
B
8
S
3
Posts: 13
Reputation: 624

Post » Sat May 07, 2016 3:56 pm

Ehh i cant send links pwwww...can u send me ur email? :( on private message ofc i cant send u priv need 500 pkt :(
B
8
S
3
Posts: 13
Reputation: 624

Post » Sat May 07, 2016 10:15 pm

Sure you can, like this

https://
drive.google.com/open?id=0B1SSuCVV8v74WWdkLUZGZ3dDLW8
B
33
S
18
G
28
Posts: 2,493
Reputation: 20,950

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: fearfulelephants and 23 guests