How do I Move sprite outside to side

Get help using Construct 2

Post » Fri Aug 19, 2016 6:29 pm

Hi guys,

3 question:
How Sprite (PG) can move without command ( like video ) till arrived to X position?
When he arrive, ihave a sprite outside layer, and i want this sprite is visible he come in layout and stop to ground in front a PG
And when finish all player can move with command
Any help pls?
B
10
Posts: 53
Reputation: 460

Post » Fri Aug 19, 2016 11:28 pm

What do you mean with "(PG) can move without command" ?
B
4
S
1
Posts: 2
Reputation: 304

Post » Sat Aug 20, 2016 8:46 am

Sorry dat english, pg = character, auto move in front sprite metion in first question.

Do you understand ? or i post photo so is simple understand
B
10
Posts: 53
Reputation: 460

Post » Sat Aug 20, 2016 3:27 pm

No one have idea how do that?
B
10
Posts: 53
Reputation: 460

Post » Sat Aug 20, 2016 5:14 pm

This all sounds very basic, have you read the manual? For movement you can set the X or Y position. To make visible you set visible enabled/disabled. It sounds like you are trying to set up some kind of cinematic sequence, for that you can use a function to run a load of movement commands in order.
B
45
S
15
G
73
Posts: 2,006
Reputation: 43,394

Post » Sat Aug 20, 2016 6:36 pm

Yes i want set up cinematic sequence, i think is well learn here basic with help of peoples like you.
so which command i use for start animation " walk left" when start layout
B
10
Posts: 53
Reputation: 460

Post » Sat Aug 20, 2016 9:01 pm

On start of layout > Start animation "Walk Left"
B
45
S
15
G
73
Posts: 2,006
Reputation: 43,394

Post » Sun Aug 21, 2016 8:31 am

yes but with these cmd sprite stay, i try :
On start of layout > Start animation "Walk Left" and 8direction simulate left
but nothing.

with bullet yes work, but i want he stop when foot(sprite come in side) is visible and start animation

edit:
with control : bullet distance i check when stopped and start animation.
B
10
Posts: 53
Reputation: 460

Post » Sun Aug 21, 2016 7:43 pm

I know this might sound silly but why not do a video of the scene rather then to mess with all of that as in make out the dialogue in the game and record your gameplay of "as in direct your own movie" and then save the video and have it load for when you need that scene to play so that it reduce the amount of code of moving every thing by thousands of code. and while the "movie is playing " you can do background moving to where when the movie ends you are at the spot when the movie ends.
B
51
S
24
G
6
Posts: 391
Reputation: 7,820

Post » Mon Aug 22, 2016 7:50 am

Simulate me the command. yes is possible i will do that
B
10
Posts: 53
Reputation: 460


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: ivanski1983 and 4 guests