How do I optimize physic blocks

Get help using Construct 2

Post » Mon May 01, 2017 6:37 pm

I had that same problem with another game of mine.
Try turning off the gravity and using Forces. The problem with gravity in C2 is the density component seems to be screwing up the results you want to apply forces yourself. See what works best for you.
Image Image Image
B
31
S
11
G
27
Posts: 748
Reputation: 17,093

Post » Wed May 03, 2017 7:00 am

SoldjahBoy wrote:
markuzz78 wrote:Here a video of the problem

https://youtu.be/DynhTjoRM3Q


I dunno why, but that made me laugh xD

I have no idea why it could be doing that, unless perhaps your collision masks are slightly crooked? Are you using a custom collision polygon or just bounding box mode set to whole sprite from the physics object options?

*EDIT*
I tried to download your project to check, but it's not saved as a single project file - which makes it a little hard to download properly.

~Sol


It's saved in google drive in .capx format, you have simply to press the blue arrow on top right of the screen to download it.
B
10
S
1
Posts: 49
Reputation: 600

Post » Wed May 03, 2017 7:12 am

markuzz78 wrote:
SoldjahBoy wrote:
markuzz78 wrote:Here a video of the problem

https://youtu.be/DynhTjoRM3Q


I dunno why, but that made me laugh xD

I have no idea why it could be doing that, unless perhaps your collision masks are slightly crooked? Are you using a custom collision polygon or just bounding box mode set to whole sprite from the physics object options?

*EDIT*
I tried to download your project to check, but it's not saved as a single project file - which makes it a little hard to download properly.

~Sol


It's saved in google drive in .capx format, you have simply to press the blue arrow on top right of the screen to download it.


Well I feel like a dumbass now lol... you can tell I don't use google drive very often. I didn't realise it was just showing the contents of the capx.

~Sol
Tired of crappy file hosts that are crappy? Get DROPBOX - https://db.tt/uwjysXJF
Moderator
B
83
S
34
G
40
Posts: 3,032
Reputation: 30,474

Post » Wed May 03, 2017 7:37 am

MPPlantOfficial wrote:I had that same problem with another game of mine.
Try turning off the gravity and using Forces. The problem with gravity in C2 is the density component seems to be screwing up the results you want to apply forces yourself. See what works best for you.


Do you have an example?
B
10
S
1
Posts: 49
Reputation: 600

Post » Wed May 03, 2017 8:50 am

markuzz78 wrote:
MPPlantOfficial wrote:I had that same problem with another game of mine.
Try turning off the gravity and using Forces. The problem with gravity in C2 is the density component seems to be screwing up the results you want to apply forces yourself. See what works best for you.


Do you have an example?

https://app.box.com/s/l3stzikw12kwlxv4gh0o
Here. This is Yann's capx.
Just modify the gravity angle to fit your needs.
Image Image Image
B
31
S
11
G
27
Posts: 748
Reputation: 17,093

Post » Wed May 03, 2017 10:02 am

MPPlantOfficial wrote:
markuzz78 wrote:
MPPlantOfficial wrote:I had that same problem with another game of mine.
Try turning off the gravity and using Forces. The problem with gravity in C2 is the density component seems to be screwing up the results you want to apply forces yourself. See what works best for you.


Do you have an example?

https://app.box.com/s/l3stzikw12kwlxv4gh0o
Here. This is Yann's capx.
Just modify the gravity angle to fit your needs.


Done, but still shaking!
B
10
S
1
Posts: 49
Reputation: 600

Post » Wed May 03, 2017 10:36 am

@markuzz78 I'm really baffled by this issue...

I've gone through your capx and modified everything so that our capx have the same settings and objects, yet the issue persists in your capx but not in mine.

You can compare the two capx's:

https://www.dropbox.com/s/ylnhfs4qcmph7 ... .capx?dl=0
https://www.dropbox.com/s/vk4km74ex3jnv ... .capx?dl=0


The only thing I can't account for is whether we are using different versions of C2 to make the initial project - I'm on 244, how about you?

I know you've got a workaround from @MPPlantOfficial (phew!), but could I make the suggestion of creating a completely new project using the same settings as mine and seeing if the problem still occurs? Should only take a couple of minutes and at least it would allow us to identify whether or not it's just something weird going on in the original capx.
B
20
S
8
G
3
Posts: 458
Reputation: 4,055

Post » Wed May 03, 2017 12:48 pm

markuzz78 wrote:Done, but still shaking!


Oh I think I forgot to remove the density multiplier in the capx. Look for the amount of forces being used and remove the density component.
Image Image Image
B
31
S
11
G
27
Posts: 748
Reputation: 17,093

Previous

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 41 guests