How do I place two of the same object in a container?

Get help using Construct 2

Post » Mon Feb 22, 2016 8:22 pm

I have an enemy with two identical arms. (One will be mirrored.) Enemies are placed in the layout. One arm is placed outside the layout and in a container with the enemy.

With the arm placed and pinned to the enemy, every enemy gets an arm and it follows perfectly. I'm not sure that this is good practice but it works...

Now I want a second arm I can place. How do I "re-use" the same arm?

For now I cloned the arm object in the layout, mirrored it and added it to the container. Now I have enemy, arm1 & arm2 in the container. This works but what If I had 20 arms... Is there a better/correct way to do this?
B
4
Posts: 8
Reputation: 216

Post » Mon Feb 22, 2016 8:29 pm

Nothing wrong with that way. Containers give you the features of creation, destruction, and ease of picking.
You don't get all those in a family, or instancing, but all can be done in events.
Image ImageImage
B
168
S
50
G
164
Posts: 8,227
Reputation: 105,573

Post » Mon Feb 22, 2016 10:28 pm

Good to know. Thanks for your feedback newt! 8-)
B
4
Posts: 8
Reputation: 216


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Bro7hers, ezgaming420, Yahoo [Bot] and 10 guests