How do I play two different sounds back-to-back?

Get help using Construct 2

Post » Sun Jun 12, 2016 9:43 pm

I am having trouble getting two sounds to play one after the other. They play at the same time.

I tried using 'system wait' between the audio actions, but the second sound just doesn't play at all. When I use 'system wait' elsewhere in the same action, the delay works.
B
43
S
20
G
6
Posts: 108
Reputation: 6,596

Post » Sun Jun 12, 2016 11:44 pm

Use "On ended" to get triggered when the first sound ends.
ImageImageImage
B
71
S
22
G
266
Posts: 3,805
Reputation: 147,241

Post » Mon Jun 13, 2016 2:55 am

I am trying to get the sounds to play one after the other as actions triggered by a left mouse click. "On ended" is only available as a trigger event.

Example:
On mouse click: play sound1, then play sound2
B
43
S
20
G
6
Posts: 108
Reputation: 6,596

Post » Mon Jun 13, 2016 4:17 am

On mouse click: play sound1
On ended sound1: play sound2
ImageImageImage
B
71
S
22
G
266
Posts: 3,805
Reputation: 147,241

Post » Mon Jun 13, 2016 5:46 am

I finally go it working. I had to remove a "system go to layout" from the mouse click event.

This didn't work:
On mouse click: system go to layer, play sound1
On ended sound1: play sound 2

Only sound1 would play. I still don't know why.

Thanks for the help.
B
43
S
20
G
6
Posts: 108
Reputation: 6,596

Post » Mon Jun 13, 2016 6:00 am

It's my guess that the "go to layer" references a different event sheet, so maybe the "on ended sound1" event is never triggered because it's on the previous event sheet.
B
43
S
20
G
6
Posts: 108
Reputation: 6,596


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: charliesan763, LaurenceBedford and 46 guests