How do I put a simple shadow under my text?

Get help using Construct 2

Post » Sun Mar 08, 2015 4:55 pm

I've just read the "Frequently asked question" and I didn't find help about it :oops:

Is it possible with the basic text tool of C2 to put a shadow under a text? :mrgreen:

I don't see the option is it normal? :shock:

I've found the behavior "Shadow Caster" but it looks "heavy" for just a simple shadow ^^

I could also make my text's shadow with another software but again, it doesn't look like the good way to do it, isn't it? :mrgreen:

Any advice please :) ?
I know you always give good advice :)
B
5
Posts: 46
Reputation: 334

Post » Sun Mar 08, 2015 8:24 pm

make another instance of the text but set its color to black or dark alpha and set it underneath in z order. Also position it to the other font's x+3 and y x+3.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
8
S
1
Posts: 8
Reputation: 342

Post » Sun Mar 08, 2015 9:56 pm

I understand but I failed so hard...

I have 150 texts in my game, I cloned them all :o Then I used a command "creat text" => "set text to position" ... So if I do you trick I'll have to do it 150x ...

Even if it works! xD

I could use "Text On Created" => creat the second text + put at bottom... but it's annoying! ^^
B
5
Posts: 46
Reputation: 334

Post » Sun Mar 08, 2015 10:04 pm

you could do it with a loop.. sorry.. syntax may be slightly wrong


for all text_objects
create shadow_object (text_object.x +2, text_object.y+10))
set shadow_object.text to text_objects.txt

that way all the text objects of the same type will have a shadown... if you've used 150 different text objects... ooops...
B
7
S
3
G
1
Posts: 181
Reputation: 1,346

Post » Sun Mar 08, 2015 10:27 pm

I think I'm screwed xD

In my object folder I have:
Text1
Text2
Text3
...
Text150

I expected a command or something to simply put a shadow, added an instance object seems weird in the process.

I could do it 150x it would take one hour at most :p
I have difficulty with text in C2, I thought I could select them all and change typopgraphy at the end but it doesn't work like that, too much Indesign maybe ^^

I also don't understand why there is no simple toolbox for shadows, what is the reason? Or maybe there is one in an add-on or something :P I really don't know! ^^
B
5
Posts: 46
Reputation: 334


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Kyatric, oddreal, oosyrag, waguilar, Yahoo [Bot] and 1 guest