How do I re-use sprites on other layers?

Get help using Construct 2

Post » Sun Feb 16, 2014 5:55 pm

Okay, so the title isn't as explanitory... But I want to use the same sprites for p1 and p2 on other layers (layers 1-10x)... As players 1 and 2 overlap another object, it is essentially a "level goal" and it triggers the next level... If that makes sense... Any help figuring this out would be awesome!
B
4
Posts: 12
Reputation: 249

Post » Sun Feb 16, 2014 6:05 pm

That didn't make much sense... Basically...

Lvl1:

P1 and P2 move around and once both players are overlapping their designated goal spots, we'll call them Goal1 and Goal2... It loads the next level.

Once the new level is loaded, I have P1 and P2 again, looking for their designated G1 and G2 spots. Once overlapping, I want to load the next level... Problem being, it doesn't seem to work...

I'm using ONE event sheet. 2 groups Lvl1 and 2... The events are identical...

I know this is incorrect, I just can't figure out how to solve for this... Hope it makes sense.. Thanks!
B
4
Posts: 12
Reputation: 249

Post » Sun Feb 16, 2014 6:36 pm

Please share your capx, because your explanation is hard to follow without it.

Having two groups with exactly the same events seems like a waste of space.
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Mon Feb 17, 2014 12:16 am

LittleStain - How can I share it with you? should I throw all of my files onto a server and send a link?
B
4
Posts: 12
Reputation: 249

Post » Mon Feb 17, 2014 12:19 am

@littlestain - https://www.dropbox.com/s/ha5anmtniboyn44/wasd.rar
B
4
Posts: 12
Reputation: 249

Post » Mon Feb 17, 2014 12:20 am

@chrimbus You need to save your project as single *capx file and upload it somewhere. Most of us here are using dropbox cause it's fast and easy way of sharing project files.


Edit: Yep, You just basically did that while I was writing this post. Nevermind then ;)shinkan2014-02-17 00:21:11
ImageImageImageImage
B
157
S
66
G
42
Posts: 2,603
Reputation: 35,343

Post » Mon Feb 17, 2014 12:25 am

@shinkan - thanks! sorry, i should have used my brain before asking that question... :D
B
4
Posts: 12
Reputation: 249

Post » Mon Feb 17, 2014 12:34 am

Fixed .capx

What you did is a loop. If you want to use one event sheet for multiple layouts like you did, You need to specify on what layout you currently are and where you want to go.
ImageImageImageImage
B
157
S
66
G
42
Posts: 2,603
Reputation: 35,343

Post » Mon Feb 17, 2014 12:37 am

Can you be more specific? I'm not sure I follow.
B
4
Posts: 12
Reputation: 249

Post » Mon Feb 17, 2014 12:43 am

Sure. You have one event sheet for all layouts. This event sheet is doing only one thing

object is overlapping different object -> go to level 2
object is overlapping different object -> go to level 3

This is that loop I was talking about.
Every time you enter a layout - doesn't matter which one, You will always go to level 2. Because this is your very firs event.

To avoid that I'v inserted a simple condition to compare on what level you currently are.

If you are on level 1
object is overlapping different object -> go to level 2
If you are on level 2
object is overlapping different object -> go to level 3
ImageImageImageImage
B
157
S
66
G
42
Posts: 2,603
Reputation: 35,343

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: ST314 and 31 guests