How do I rectify app crashes?

Get help using Construct 2

Post » Wed Oct 05, 2016 11:48 am

Hi,
I'm developing a mobile game, which consists of 280 levels. I don't have any issues with performance on the mobiles till 160 levels but recently I updated the game with 200 levels then the app started crashing. I'm not blaming Scirra for this but this is where I can find android game developers using Construct 2 and I'm hoping to find a solution here.

I built the app with crosswalk on Intel XDK. It was working fine till 160 levels until I updated the game with 200 levels. I uninstalled the app and reinstalled it. I cleared the cache and data also. I restarted the mobile and checked. After doing all this the game is running smoothly but when I exit it and reopened it, the app is crashing. Also the app is crashing when it is updated.

Here is the link to the app
https://play.google.com/store/apps/deta ... hetraveler

I'm not sure where it is going wrong. Please help.
B
24
S
7
Posts: 337
Reputation: 2,224

Post » Wed Oct 05, 2016 2:17 pm

I checked the error report on my Developer Console. This is what I got.

java.lang.IllegalStateException: IAB helper is not set up. Can't perform operation: queryInventory
at com.smartmobilesoftware.util.IabHelper.checkSetupDone(IabHelper.java:784)
at com.smartmobilesoftware.util.IabHelper.queryInventoryAsync(IabHelper.java:612)
at com.smartmobilesoftware.util.IabHelper.queryInventoryAsync(IabHelper.java:641)
at jp.wizcorp.phonegap.plugin.wizPurchase.IAP$2.onIabSetupFinished(IAP.java:285)
at com.smartmobilesoftware.util.IabHelper$1.onServiceConnected(IabHelper.java:260)

I'm not sure what this means. Please help.
B
24
S
7
Posts: 337
Reputation: 2,224

Post » Wed Oct 05, 2016 2:27 pm

I have no experience with this, but IAB is 'In-app billing'. Does the number of purchasable items also increase with the levels? This may have more to do with the number of purchasable items, than the number of levels.
ImageImageImage
B
71
S
22
G
248
Posts: 3,760
Reputation: 138,071

Post » Wed Oct 05, 2016 3:46 pm

@blackhornet Hi, thanks for responding. The game contains only two purchasable items even the levels increases. the IAPs run in this way.

On start of layout-> Request store listing
-> Restore purchases

On store listing available
On touch of product 1-> purchase product1
On touch of product 2-> purchase product2

Later I added few more lines
On store listing available
If product1 not purchased-> On touch of product 1-> purchase product1
If product1 is purchased-> On touch of product 1-> consume product1

If product2 not purchased-> On touch of product 2-> purchase product2
If product1 is purchased-> On touch of product 2-> consume product2
B
24
S
7
Posts: 337
Reputation: 2,224

Post » Wed Feb 15, 2017 3:22 pm

Hi @sudeep98

I have the same problem. You have solved?
B
12
S
3
Posts: 118
Reputation: 1,447

Post » Thu Feb 16, 2017 9:46 pm

@radbrothers
Hey, yes I resolved it. I just removed "Restore purchases". It works just fine now.
B
24
S
7
Posts: 337
Reputation: 2,224

Post » Fri Feb 17, 2017 12:19 pm

@sudeep98

Good! Thank you for answer!)
B
12
S
3
Posts: 118
Reputation: 1,447


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: tarek2 and 19 guests