How do I reload a sprite from its source without size change

Get help using Construct 2

Post » Tue May 19, 2015 7:27 pm

Hi everyone,

I'm in the polishing phase of my game and since I got quite some performance left, I want to use larger sprites than the one that are acutally in the game. So I want to relead the sprites from a larger source file than the previous one.

But that means that the sprites change their size in the game also.

I just want to have the larger image for a better upscale quality. I would like to avoid having to resize every single asset in the game. And since some assets have a negative size (e.g. -500,500) so they are mirrored, I cannot change the size globally.

Is there any way to re-import sprites from the source and keep the acutal entity size?
B
5
S
1
Posts: 33
Reputation: 462

Post » Thu May 21, 2015 9:15 pm

I don't think so. If you change the 1st frame of the sprite to a higher resolution picture all ingame assets will change proportional. Unless you have the size of certain assets already set through the event sheet somehow. Sorry//
B
54
S
7
G
8
Posts: 150
Reputation: 5,817

Post » Mon May 25, 2015 3:47 am

@UberDark

Yep, I was afraid it would be like that.
It would be a useful feature in my eyes since through source image scaling a lot of performance optimization can be done. But anyways.

Thank you!!
B
5
S
1
Posts: 33
Reputation: 462


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: luckyrawatlucky, nahima, Yahoo [Bot] and 8 guests