How do I reset a save?

Get help using Construct 2

Post » Sat Jan 23, 2016 1:19 pm

Heya,
So i'm working on a game.. and would like to know how to reset a game.. via a button named new game or something like this. Is this possible? if it is can someone maybe make a example?

Thanks, Nick
B
4
Posts: 2
Reputation: 204

Post » Sat Jan 23, 2016 8:41 pm

When you use the 'reset layout' command, it doesn't re-set the global variables.

Add a Global variable called 'wipesave', and let it be 0 by default.

When the player clicks the 'New Game' button, set 'wipesave' to 1.

Add a condition on the start of the layout:

wipesave=1
>>Save game

Here you might want to also use 'Reset Global Variables'

That should do the trick!
B
25
S
7
Posts: 215
Reputation: 2,252

Post » Sun Jan 24, 2016 2:31 pm

mrtumbles wrote:When you use the 'reset layout' command, it doesn't re-set the global variables.

Add a Global variable called 'wipesave', and let it be 0 by default.

When the player clicks the 'New Game' button, set 'wipesave' to 1.

Add a condition on the start of the layout:

wipesave=1
>>Save game

Here you might want to also use 'Reset Global Variables'

That should do the trick!

Ooh! Thanks! I will check it out later today :)
B
4
Posts: 2
Reputation: 204


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: LeirSchiessl, Phoenixbowman, raulcg1981, Yahoo [Bot] and 12 guests