How do I: Reset System Time

Get help using Construct 2

Post » Fri Jun 06, 2014 6:48 am

I had something hooked up to 'System -> Compare Time' & @ a set time I would play a warning trigger.

Worked perfectly..

I then created a preloader scene, with a button to load into my game scene.. this now has thrown out my 'System -> Compare Time' seemingly it now counts the time I take in the preload scene to hit the load button.

Is there a way to reset system time?
B
4
Posts: 18
Reputation: 230

Post » Fri Jun 06, 2014 10:31 am

Need CAPX to see where is the BUG or mistake
B
245
S
38
G
15
Posts: 1,941
Reputation: 40,196

Post » Fri Jun 06, 2014 2:43 pm

You cannot reset the system time, you have to set a variable to the system time on start of layout, then compare the difference between the system time and this variable to have the time of the current layout.
Game design is all about decomposing the core of your game so it becomes simple instructions.
B
52
S
22
G
18
Posts: 2,122
Reputation: 17,093


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Colludium, Mayfly, plinkie and 18 guests