How do I save snapshot to mobile

Get help using Construct 2

Post » Sun Jul 17, 2016 3:30 pm

I've searched like crazy for a solution but I can't find anything that works!
I want to save a snapshot to the mobile gallery. That should work somehow I think..
The browser invoke download thing won't work when I export it onto an app, right? So I need something else. I've tried to read about the LocalStorage, but I don't understand anything there. If someone could explain to me like I'm 5, I would really appreciate it!
B
10
S
3
Posts: 62
Reputation: 774

Post » Sun Jul 17, 2016 7:34 pm

Have you searched "snapshot" in C2 startup templates ?
B
9
S
2
Posts: 76
Reputation: 739

Post » Sun Jul 17, 2016 8:08 pm

That uses the browser invoke download that I mentioned, but that won't work when it's an app I presume? Since it's not in a browser then.
B
10
S
3
Posts: 62
Reputation: 774

Post » Mon Jul 18, 2016 2:01 am

Try it.

It should work, AFAIK all exports are browser wrappers.
Mistakes were made.
B
51
S
25
G
107
Posts: 1,581
Reputation: 60,458

Post » Mon Jul 18, 2016 9:20 am

Really? That's awesome, I feel stupid now. Thanks!
B
10
S
3
Posts: 62
Reputation: 774

Post » Tue Jul 19, 2016 6:20 pm

Hmm no I can't get it to work in the app. Nothing happends when I tap the button. It works in the web browser on the computer but not when I have exported it as an app. I really need this to work, anyone got any idea?
B
10
S
3
Posts: 62
Reputation: 774

Post » Wed Jul 20, 2016 4:07 am

Hi, try to enable all permissions in your app settings.

If it not works, you can use cordova screen shot plugin (this plugin works without any problem)
B
17
S
10
G
19
Posts: 140
Reputation: 11,457

Post » Wed Jul 20, 2016 9:14 am

I will try that, thank you!
B
10
S
3
Posts: 62
Reputation: 774

Post » Wed Jul 20, 2016 11:29 am

I still can't get it to work, I'm going crazy soon!
I've installed the Screen shot plugin, added an event in construct and when I make a build and try in on my android the game just freezes for a few seconds and then goes back to normal. No image saved :( I've tried to add permissions but that doesn't help either. I don't get what I could be doing wrong!
B
10
S
3
Posts: 62
Reputation: 774

Post » Wed Jul 20, 2016 11:56 am

I used the "on save screen capture failed" action to have it make a small box appear and it does, so it tries and fails apparently.
When I export I check the "uses media" permission, and in XDK I've also added WRITE_EXTERNAL_STORAGE in the build settings. Are there any more things I have to do maybe?
B
10
S
3
Posts: 62
Reputation: 774

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: amazingdream, sean080 and 22 guests