How do I scale my game properly?Stuck for weeks!!!

Get help using Construct 2

Post » Sat Jun 21, 2014 10:16 am

Hi guys,

I'm testing my game right now, but i doesn't work properly on multiple devices. I have read the the multiple devices tutorial. Tried everything but still had no luck displaying it right on multiple screens. Here is a overview of my game. I would really like suggestions on what would be a good scaling method and resolution.

1. window size 1920x1080 (16:9)
2. layout size 1920x1080 (16:9)
3. Background 1920x1080 (16:9)
4. I have sprites at the left side and right side of the screen to make a ball bounce properly. If they are more to the left or to the right the game levels aren't working properly anymore or are to easy. So the should stay at the same place.
5 I export with cocoonjs so no lettebox is allowed.

what i have done?
1. scale inner, and scale outer with making the background a litte large Both only worked properly in 16:9 but anything else the game would be unplayable.
2. Cocoonjs scaling is off so I only use Construct 2 scaling.

So please give me advice on the best resoultion(layout, window, background), aspect ratio and scaling method. I would really appreciate it!!

Daan
B
7
S
2
G
1
Posts: 77
Reputation: 727

Post » Sat Jun 21, 2014 11:17 am

Maybe you could do it something like this:

Image

Untested, but I think it'll work. Let me know if it doesn't :)

EDIT:
Oops that last action is supposed to say "Set canvas size to Browser.ScreenWidth x round(Browser.ScreenWidth / 1.777777777777778)". Divide by aspect ratio, not multiply by it.
B
39
S
16
G
6
Posts: 542
Reputation: 7,617

Post » Sat Jun 21, 2014 12:24 pm

ErekT wrote:Maybe you could do it something like this:

Image

Untested, but I think it'll work. Let me know if it doesn't :)

EDIT:
Oops that last action is supposed to say "Set canvas size to Browser.ScreenWidth x round(Browser.ScreenWidth / 1.777777777777778)". Divide by aspect ratio, not multiply by it.


Thanks for the help! But it didn't work. Tested it on my galaxy tab 2....the game is unplayable because it zooms in to much. even the control buttons are not on the screen. Any other ideas?
B
7
S
2
G
1
Posts: 77
Reputation: 727

Post » Sat Jun 21, 2014 12:40 pm

You tried
Project Properties -> Fullscreen in Browser = Off
?
B
15
S
3
G
5
Posts: 396
Reputation: 4,977

Post » Sat Jun 21, 2014 12:44 pm

xeed wrote:You tried
Project Properties -> Fullscreen in Browser = Off
?


Oh wait.... :oops: ...no. I will try it now and report back. Thanks for the feedback!
B
7
S
2
G
1
Posts: 77
Reputation: 727

Post » Sat Jun 21, 2014 12:46 pm

ddaan9 wrote:
xeed wrote:You tried
Project Properties -> Fullscreen in Browser = Off
?


Oh wait.... :oops: ...no. I will try it now and report back. Thanks for the feedback!


Didn't work either because than i can't export it and it doesn't resize so i get scroll bars in the preview.
B
7
S
2
G
1
Posts: 77
Reputation: 727

Post » Sat Jun 21, 2014 12:47 pm

xeed wrote:You tried
Project Properties -> Fullscreen in Browser = Off
?


Didn't work either because than i can't export it and it doesn't resize so i get scroll bars in the preview.
B
7
S
2
G
1
Posts: 77
Reputation: 727

Post » Sat Jun 21, 2014 12:49 pm

So I guess you need to upload the capx.

There are several other solutions.
B
15
S
3
G
5
Posts: 396
Reputation: 4,977

Post » Sat Jun 21, 2014 12:59 pm

xeed wrote:So I guess you need to upload the capx.

There are several other solutions.


Yes, but the problem is that the game is as good as ready and I want to put it on the market next month. So you get that I don't want the capx to be found on the web....otherwise I already put it there.

However my solution was to scale outer. Keep the important things inside and then use a bigger background to fill the rest of the screen if necassary. However what would you recommend to use as resolution,ratio, etc. Or is this a bad idea?
B
7
S
2
G
1
Posts: 77
Reputation: 727

Post » Sat Jun 21, 2014 1:12 pm

Which game is not nearly ready :)

I dont think the ratio is the problem here.

Are you using Parallax on any Layer? And if so, any 3rd-Party inserts?

If not, provide a private Link via pn.
B
15
S
3
G
5
Posts: 396
Reputation: 4,977

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: brunopalermo, jorgmaquoi, kiki4construct and 27 guests