How do I scroll inside a border

Get help using Construct 2

Post » Sat Oct 10, 2015 5:31 pm

Knovolt wrote:
LittleStain wrote:I guess you could put the menu on a layer with blendmode and force own texture..
Another way would be creating and destroying the menu-items dynamicaly..
A combination of both would ofcourse also be possible :)

It all depends on your needs..

Could you link me to some tutorials/read-ups for what is blendmode+force own texture?


There is a blendmode example available from the new project dialog..
Force own texture is a layer property, so the blendmode affects only that layer..

effects and blendmode
I told my dentist I had trouble with my teeth and asked her to fix it without looking in my mouth..
B
54
S
16
G
8
Posts: 6,160
Reputation: 19,775

Post » Sat Oct 10, 2015 5:37 pm

B
29
S
8
G
4
Posts: 767
Reputation: 5,985

Post » Tue Dec 01, 2015 1:53 pm

Hi figured this one out for you because i wanted to use it myself.
Make your background drag-dropable then pin all your buttons and contents to the backround.
Now restrict the x movement of your background. I did it by doing this :
If background X > or < than current X position then set back to current position.
(This will let you be able to scroll vertically but restricting it horisontally.
Now just restrict your vertical max and minimum so that it cannot be dragged out of the layout as well.
Hope this helps its a hack but it works :-).
B
7
S
1
Posts: 3
Reputation: 666

Previous

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], newt and 10 guests