How do I set frame problem ?

Get help using Construct 2

Post » Wed Jun 11, 2014 9:53 pm

hi,
i have one object wich have 5 frame
i stopd animation on start of lyout , and this object is moving on screen
i want that this object change frame before entering screen
and every new object with different frame
i use round(1,2,3,4) and random (1-2-3-4) but it seam that the object is changing frame and stop at last frame 5
thanks for help
B
46
S
16
G
8
Posts: 800
Reputation: 8,347

Post » Wed Jun 11, 2014 10:02 pm

In the Construct 2 sprite editor click your animation usually named "default" by default :) and set the speed to 0 think it's usually 5.

When you set the frame to 3 for example it will play from there up to frame 5.
B
46
S
23
G
7
Posts: 459
Reputation: 6,763

Post » Wed Jun 11, 2014 10:23 pm

ok and what is difference between round and random ?
B
46
S
16
G
8
Posts: 800
Reputation: 8,347

Post » Wed Jun 11, 2014 10:26 pm

that not work when i set animation speed to 0 :(
B
46
S
16
G
8
Posts: 800
Reputation: 8,347

Post » Wed Jun 11, 2014 10:34 pm

With so few different frames you could use choose(1,2,3,4,5) that will choose one of the numbers at random for you.
B
46
S
23
G
7
Posts: 459
Reputation: 6,763

Post » Wed Jun 11, 2014 10:45 pm

that not work with frame speed = 0
B
46
S
16
G
8
Posts: 800
Reputation: 8,347

Post » Wed Jun 11, 2014 10:54 pm

Yes it will you'll need to use "set frame" and in the box use choose(0,1,2,3,4) remember animation frames start at "0".

setframe.capx
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
46
S
23
G
7
Posts: 459
Reputation: 6,763

Post » Wed Jun 11, 2014 11:52 pm

thanks thats work fine ... and i like your picture avatar
B
46
S
16
G
8
Posts: 800
Reputation: 8,347


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests