How do I Set Positional Audio first play?

Get help using Construct 2

Post » Mon Jul 14, 2014 8:39 pm

Hi,

I'm using positional audio and the first thing I do is set the player as the listener. My player shoots objects that make an explosion sound that is played "at object".

The very first object that explodes is always silent..in fact, I can hear the very tail end of the explosion, so I know it plays. Then every one after is fine. I assume it takes some computing to figure out the position but isn't that what Set Listener supposed to do??

My work around was to fire a positional sound off at -20 volume somewhere really far away from the player (xypos:20000x20000) at the START of LAYOUT and this has totally fixed the issue... I'm just wondering if there's something else I am supposed to do to avoid this problem?

anyone else have this problem?
thanks..
B
97
S
32
G
15
Posts: 1,183
Reputation: 16,148

Post » Mon Jul 14, 2014 9:12 pm

Are you preloading the sound first?
ImageImageImage
B
71
S
21
G
230
Posts: 3,688
Reputation: 128,847

Post » Mon Jul 14, 2014 9:15 pm

@blackhornet yes I tried putting it in all layout's (OnStartof Layout) just to be sure but has no effect...
B
97
S
32
G
15
Posts: 1,183
Reputation: 16,148

Post » Mon Jul 14, 2014 9:17 pm

my project uses an unbound layout.. and the player starts the level by appearing randomly inside of 1-3000x1-3000
B
97
S
32
G
15
Posts: 1,183
Reputation: 16,148


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: tarek2 and 5 guests