How do I static background that engulfs my game screen

Get help using Construct 2

Post » Tue Jan 27, 2015 8:49 pm

Hi all, hope you are (all) ok!

I am new to construct and I admit I find it way more difficult that I thought it would be. I am trying to make a static tv set like background and center my game inside it. Or in other words, how to make my game not start at upper left corner and center the layout. Any ideas?
B
5
Posts: 4
Reputation: 233

Post » Tue Jan 27, 2015 9:30 pm

try making the layer size, layout size, and project Window Size match?
and maybe reducing the margins to zero?
B
5
Posts: 23
Reputation: 317

Post » Tue Jan 27, 2015 10:43 pm

I did these but still can't make a static background (or anything for that matter) "hug" my whole game screen like a frame. Thank you though for taking the time to respond.
B
5
Posts: 4
Reputation: 233

Post » Tue Jan 27, 2015 11:49 pm

maybe set parallax to zero like Ashley did for the HUD in the tutorial
scirra.com/tutorials/37/beginners-guide-to-construct-2/page-7

i just tested this and have uploaded noscroll.capx for you to test. Is that what you mean?
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
5
Posts: 23
Reputation: 317

Post » Wed Jan 28, 2015 12:34 am

Not exactly. Picture a painting, literally a painting. There is a frame, and the painting itself. I want to have say 50 pixels wide borders that picture anything I want and inside them the game. Is that possible or do I have to manually set the playing area to be inside of the frame?

Again, really awesome you went through all this trouble, I appreciate it.
B
5
Posts: 4
Reputation: 233

Post » Wed Jan 28, 2015 2:58 am

still not sure i get it. so this what i tried. i inserted an object called it frame. stretched it to frame the layer. added the solid behavior to the object. this didn't work with my touch screen movement as it was so i added 8 direction behavior to the player and now the player is restricted to inside the frame. i also added bound to layout to the player which may not be necessary with the frame around it. take a look at the attached.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
5
Posts: 23
Reputation: 317

Post » Wed Jan 28, 2015 12:04 pm

That is actually far more relative to what I wanted as a result. I would prefer of course a way to make the frame a graphical asset that lies outside of the game area, while still being visible. That is some kind of a solution though, and once again I thank you for it :)
B
5
Posts: 4
Reputation: 233


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests