How do I test IAP for IOS

Get help using Construct 2

Post » Tue Mar 31, 2015 6:43 am

1. Yes on xdk and cranberrygame. Not in production but with adhoc. There is a problem with Intel XDK ( i am able to build it with production certificate) while uploading the ipa file to itunesconnect and I am interacting with XDK support to resolve the issue.

2. Have not tested with internel tester as uploading to itunes connect does not work.

3. I am only testing with sandbox mode. Once I resolve the previous issues I will

4. I am not getting any store login unless I press the sprite. But sometimes once it comes it keeps on coming for three or four times. I have seen this issue earlier on unity also.But as you will go to production it will not happen.


I suggest you to buy the cranberry plugin sets that cost US $ 25. I am getting good support from the guy to make progress.


Sagar
B
5
Posts: 41
Reputation: 316

Post » Tue Mar 31, 2015 6:58 am

Thanks. Keep me updated. I am getting these logins on production.

Alon
B
8
S
2
Posts: 130
Reputation: 970

Post » Tue Mar 31, 2015 10:52 am

btw, what is the way to turn off sandbox mode ?
B
8
S
2
Posts: 130
Reputation: 970

Post » Tue Mar 31, 2015 3:20 pm

You cant disable sandbox mode, everytime you launche the app from xcode, with the developer profile, beta, or generate an ipa. The app will run on sanbox mode. The only way to have the app running outside sandbox is publishing it.

The sdk tool generates ipas, those will run in sanbox mode unless you upload them to itunes connect and they get published.
Image
B
14
S
4
G
4
Posts: 134
Reputation: 3,152

Post » Tue Mar 31, 2015 3:25 pm

So as long as they are in internal testing they will be considered sandbox?

I foynd the reason for the login on the wrong layer. This is the iap plugin of scirra. When i removed it from the project and replaced with cranberry then this behavior stopped.
B
8
S
2
Posts: 130
Reputation: 970

Post » Tue Mar 31, 2015 6:11 pm

Really? ohh awesome Im going to try that, I didnt removed it from the project, I just disabled the events. Great finding!

Yes, as long as they are not in the store or adhoc they run in the sandbox.

By the way, I need some testflight testers for my app, if you have and iPhone 6, even 5, would you be interested?
Image
B
14
S
4
G
4
Posts: 134
Reputation: 3,152

Post » Tue Mar 31, 2015 6:55 pm

sorry, for ios i have only ipad :( if you need. ill be happy.

i do upload it to the store but for internal testing and use testflight to get it . it still shows sandbox i hope thats how it should be
B
8
S
2
Posts: 130
Reputation: 970

Post » Tue Mar 31, 2015 7:15 pm

Yeah even in testflight they run in the sandbox.
Image
B
14
S
4
G
4
Posts: 134
Reputation: 3,152

Post » Wed Apr 01, 2015 6:18 am

Hi Alon,

Are you building the production version in Intel XDK and uploading to appstore using application loader? In my case I am able to build it, but uploading fails as 60@3x icons are missing?

I am not getting help from Intel side as yet.
Sagar
B
5
Posts: 41
Reputation: 316

Post » Wed Apr 01, 2015 6:23 am

yes, what is 60@3x icons ?
B
8
S
2
Posts: 130
Reputation: 970

PreviousNext

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: LaroTaio and 21 guests