How do I test shadows in C2

Get help using Construct 2

Post » Fri Feb 06, 2015 4:26 pm

Hey All,

I had a plan of starting a free kick penalty game, but struck in the beginning itself. Check my previous question if you could answer. I couldn't able to succeed with that, coz moving the ball forward with a swing is not possible that easy in C2 i guess. But Nevermind.

NOW...
Question : I am testing something with shadows for some new ideas. I love the way shadows work in C2. I have figured most of it so far, but have couple of doubts...

1. I am just using Square and circle sprites and will use solid and smooth radius shadows. Is it possible to test the shadows in the C2 itself instead of testing it in a browser.

2. How to get best quality with shadows. Any specific tips.

Thanks a lot in advance
B
7
Posts: 51
Reputation: 357

Post » Sat Feb 07, 2015 2:18 am

Bumb

Is it possible to see the shadows in the C2 itself?
B
7
Posts: 51
Reputation: 357

Post » Sat Feb 07, 2015 4:08 am

Use node web kit to test in C2. Its the fastest way.
B
7
S
1
Posts: 37
Reputation: 499

Post » Sat Feb 07, 2015 5:19 am

Thanks for the reply. Actually, I don't want to Run Layout or Preview via browser. I wanted to See the Shadows in the C2 working view(layout windows) itself. Is it possible?
B
7
Posts: 51
Reputation: 357

Post » Sat Feb 07, 2015 6:48 am

I don't think that's possible, not without exporting or previewing in a browser. Might be wrong though.
B
10
S
4
G
5
Posts: 137
Reputation: 2,979

Post » Sat Feb 07, 2015 7:02 am

Okay Thanks Sqeemish
B
7
Posts: 51
Reputation: 357

Post » Sat Feb 07, 2015 11:00 am

OKAY, Another Question related to the same topic Lights and shadows

I am creating a game and I use many simple shapes(sprites), light and many shadows. When I debug the first level, it gives me

80 objects - 25 FPS - 26% CPU - 15.7mb images - webgl - Is this bad or fine?

Coz I am going to create multiple levels. 75+ levels hopefully.
Mostly with the same sprites (pheww)
But with different events sheets for sure for each levels.

Is it okay or am I making mistake?

Thanks a looooot in advancee
B
7
Posts: 51
Reputation: 357


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: annauva, Google [Bot], SpyDaniel, Zebbi and 14 guests