How do I Touch

Get help using Construct 2

Post » Wed Dec 24, 2014 7:21 am

Can someone tell me if there is a alternative for drag n drop without using the drag n drop behavior. This is a mobile game but after i setup my collisions on the object it wont seem to drag across the screen . I just need the object to be dragged left and right across the screen but with touch inputs
B
11
S
3
Posts: 216
Reputation: 1,279

Post » Wed Dec 24, 2014 7:50 am

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
67
S
24
G
7
Posts: 1,518
Reputation: 11,072

Post » Wed Dec 24, 2014 8:01 am

You know that works until you start changing where you want the collision detection at then it cannot be dragged anymore i dont use the set to bounding box because i have a specific spot on where i want the collision detection to be at on my object
B
11
S
3
Posts: 216
Reputation: 1,279

Post » Wed Dec 24, 2014 8:11 am

lilvee1989 wrote:Can someone tell me if there is a alternative for drag n drop without using the drag n drop behavior. ,,,,, I just need the object to be dragged left and right.....


;)

if you need something else..pease say ... :D
B
67
S
24
G
7
Posts: 1,518
Reputation: 11,072

Post » Wed Dec 24, 2014 8:20 am

Okay i pm message you
B
11
S
3
Posts: 216
Reputation: 1,279

Post » Wed Dec 24, 2014 4:06 pm

IM uploading my capx file and which i have the drag n drop behavior setup on the rim . I also have the collision setup already how i wanted where when the ball collides on that specific spot which is inside the net they get points etc . I just need the player to be able to drag left and right using touch inputs with the collison i have enabled !
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
11
S
3
Posts: 216
Reputation: 1,279

Post » Wed Dec 24, 2014 9:30 pm

Perhaps you can use it like this - if that basket is the only thing that needs moving then forcing the user to drag on an exact point on it might be annoying. Just adjust the speed by changing the dt*XX value and find the right balance.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
19
S
6
G
7
Posts: 1,101
Reputation: 6,146

Post » Wed Dec 24, 2014 11:46 pm

Ok thanks ill try your method when i get too pc
B
11
S
3
Posts: 216
Reputation: 1,279

Post » Thu Dec 25, 2014 5:19 am

how can i modify your capx to work with r190 as i dont want to upgrade to the beta version
B
11
S
3
Posts: 216
Reputation: 1,279


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 11 guests