How do I (Tower Defence) fix my Turrets?

Get help using Construct 2

Post » Sat Jan 07, 2017 10:44 am

I created a Turret Defence game for my homework assignment, and I finally got it to work (with some great help from the users here!) however now that I wanted to add some depth to the game by adding more turret types as well as upgrades - things have started to mess up.

1) The turret only fires once instead of firing at all targets. No idea why...
2) whenever I try to create the second type of turret (by clicking on it's image on the "menu") it just creates the first type of turret, and not the one that I want. Not sure why, since the event sheets doesn't mention anything in that section.
3) And finally, for some reason, the actual upgrades don't seem to work as well and i'm not sure why. (Right click on an existing turret and it'll open the upgrade menu)

I'd love for some clarification on where I went wrong, and how I can fix this. Thanks a lot!!!

Capx file: http://tinyurl.com/hk5b9x9
Last edited by Mord on Sat Jan 07, 2017 3:03 pm, edited 1 time in total.
B
9
Posts: 20
Reputation: 379

Post » Sat Jan 07, 2017 3:03 pm

Message: Mord can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
So I managed to fix number 2, that was just a mistake on my own part in the event sheet.... however i'm still stumped as to the other two.
In addition, I tried to create a pause button, like this tutorial shows (http://tinyurl.com/z8mol64) and yet it doesn't seem to work with the "unpausing" - I can only manage to pause the game.

What am I doing wrong?
B
9
Posts: 20
Reputation: 379

Post » Sat Jan 07, 2017 4:30 pm

I'm working on a turret defense myself, can be challenging at times, re your question 1. -> In your Tower Attacking group, instead of using "turret acquire target" try "add object to target" :)

btw your game looks nice, well done
B
13
S
3
G
2
Posts: 38
Reputation: 1,421

Post » Sat Jan 07, 2017 5:14 pm

Thanks a lot!!! I'll see if that works. The problem is more that the turret only attacks once, instead of continuously - and I don't understand why it won't fire again
B
9
Posts: 20
Reputation: 379

Post » Sat Jan 07, 2017 7:11 pm

Just some basic adjustments. Notice that it does more, and yet has less events.


https://www.dropbox.com/s/dqjm7kel3d9qg ... .capx?dl=0


I did not comment in the capx. Up to you to (learn) figure it out.
B
33
S
18
G
28
Posts: 2,493
Reputation: 20,950

Post » Sun Jan 08, 2017 4:51 am

Thanks a lot! I appreciate it! I'll give it a look through and let you know what I thought! :D
B
9
Posts: 20
Reputation: 379


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: tarek2 and 22 guests