How do I use 3 stages in custom sprite buttons

Get help using Construct 2

Post » Tue Jan 06, 2015 7:36 pm

Hello,

I'm working in this little memory match game:
http://www.therealgeekgirl.com/memorizem/

and I have a few problems, the first is that I can't use 3 stages for buttons (normal, hover and click), I only know how to use normal and click or normal and hover, but if I try to put the 3 stages only normal and hover are played.... Some help please??

When I fix this and other problems (I want to change some audios and try to export it to facebook) I will add the credits sections, put it in two languages (spanish and english) and share with the C2 community :)

hope you could help me

thanks.
B
17
S
2
G
1
Posts: 35
Reputation: 1,107

Post » Thu Jan 08, 2015 1:11 pm

I think we have another new problem, in the line 17 on Event Sheet "eventos-ingame" we have an unwanted bucle inflicted by actions "Wait". That you can see here:
http://www.therealgeekgirl.com/memorizem/

And the code here:
Image

The sound go along with animations "¿preparados" and "memorizem" is playing on bucle until de last wait is ended.

Any suggestion?
B
22
S
3
Posts: 78
Reputation: 1,139

Post » Fri Jan 09, 2015 11:55 am

Any help please?
B
17
S
2
G
1
Posts: 35
Reputation: 1,107

Post » Fri Jan 09, 2015 12:18 pm

For the issue in the event 17 probably add a system condition "Trigger once while true", this should allow to execute the event 17 only once while its conditions are true and should have your sound only playing once/your range of action only playing once.

For Arlys' issue, harder to tell without a capx to look at.
Please provide a capx with your "three stages" issue for us to look at.

Cute game otherwise.
New to Construct ? Where to start

Image Image

Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
296
S
119
G
96
Posts: 7,332
Reputation: 71,306

Post » Sat Jan 10, 2015 8:35 pm

Kyatric wrote:For the issue in the event 17 probably add a system condition "Trigger once while true", this should allow to execute the event 17 only once while its conditions are true and should have your sound only playing once/your range of action only playing once.

For Arlys' issue, harder to tell without a capx to look at.
Please provide a capx with your "three stages" issue for us to look at.

Cute game otherwise.


First of all thanks for your help, I allready had fixed that error in other way, but still being helpfully.

Now we have another version of the game online (fixed some bugs etc.):
http://therealgeekgirl.com/memorizem/

PS: you appear on the credits

And we have upload the last capx, so you could download it and help us with the 3 stages buttons:
http://therealgeekgirl.com/memorizem/memory_010.zip

Also, we had connected the game with facebook but we have problems using the Hight Score Tool in C2, to share the score you get with your friends. Do you know any good tutorial or example to fix this?

Thanks!
B
22
S
3
Posts: 78
Reputation: 1,139

Post » Sun Jan 11, 2015 2:22 am

See the screenshot attached it's a working example for the "maxiBoton" that you can replicate to all other buttons.
When the mouse is not over the object you also want to make sure that the "click" animation is not playing, otherwise you are replacing it with the "Default" animation right away.

Also, you might want to check out that you can set a speed per frame which would allow you to not have several time the same frame repeating itself in the animation.
Why have twice the same frame when you can have a single frame and set its individual speed to twice as long ?

Thanks for the mention of my nickname in your credits, not to be picky but please be sure to fix the order of the "i" and the "y" :)

For the facebook issue, it doesn't ring a bell right now so be sure to use the search function in the Tutorials section and see if anything shows up.
Perhaps check also the "how do I" forum in case some topics might already deal with the issue as well.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
New to Construct ? Where to start

Image Image

Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
296
S
119
G
96
Posts: 7,332
Reputation: 71,306

Post » Sun Jan 11, 2015 3:14 pm

Kyatric wrote:See the screenshot attached it's a working example for the "maxiBoton" that you can replicate to all other buttons.
When the mouse is not over the object you also want to make sure that the "click" animation is not playing, otherwise you are replacing it with the "Default" animation right away.


First of all, thanks again, we do exactly the same that in the image, but the click animation seems to not work....
http://www.therealgeekgirl.com/memorizem/
Could you help us?

Kyatric wrote:Also, you might want to check out that you can set a speed per frame which would allow you to not have several time the same frame repeating itself in the animation.
Why have twice the same frame when you can have a single frame and set its individual speed to twice as long ?

You are totally right!! we will check this, thanks again for great advices.

Kyatric wrote:Thanks for the mention of my nickname in your credits, not to be picky but please be sure to fix the order of the "i" and the "y" :)

Sorry it was my fault, I fixed it, maybe you can't see the changes in the navigator 'cause the caché, but is in the capx...
http://therealgeekgirl.com/memorizem/memory_011.zip

Kyatric wrote:For the facebook issue, it doesn't ring a bell right now so be sure to use the search function in the Tutorials section and see if anything shows up.
Perhaps check also the "how do I" forum in case some topics might already deal with the issue as well.

Thanks, anyway is not a priority in this very moment.
B
17
S
2
G
1
Posts: 35
Reputation: 1,107

Post » Sun Jan 11, 2015 5:00 pm

To the event "Cursor is over object" also add a condition "Is not playing "click" animation".
New to Construct ? Where to start

Image Image

Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
296
S
119
G
96
Posts: 7,332
Reputation: 71,306

Post » Sun Jan 11, 2015 7:13 pm

Kyatric wrote:To the event "Cursor is over object" also add a condition "Is not playing "click" animation".


Works perfect, thanks a lot.
B
22
S
3
Posts: 78
Reputation: 1,139


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 23 guests