How do i use ASWD instead of arrow keys to move a character

Get help using Construct 2

Post » Thu Feb 18, 2016 7:58 am

Do I have to enter A to move left, D to move right and W to jump manually or is there an easier way?
B
6
S
1
Posts: 48
Reputation: 503

Post » Thu Feb 18, 2016 8:09 am

Marc456 wrote:Do I have to enter A to move left, D to move right and W to jump manually or is there a easier way?


If you are using the Platform Behavior or 8-Direction Behavior then the default controls are only the arrow keys. But you can turn them off and replace them using the keyboard plugin.

The answer to your question is "no". I don't know what's complicated about doing it manually.

The events are simple: (8-Direction Behavior)

*When Key "W" is down -- then
--> Player Simulate control "Up"
*When Key "S" is down -- then
--> Player Simulate control "Down"
*When Key "A" is down -- then
--> Player Simulate control "Left"
*When Key "D" is down -- then
--> Player Simulate control "Right"

The events are simple: (Platform Behavior)

*When Key "W" is down -- then
--> Player Simulate control "Jump"
*When Key "S" is down -- then
--> Player (Fall Through)
*When Key "A" is down -- then
--> Player Simulate control "Left"
*When Key "D" is down -- then
--> Player Simulate control "Right"
Image



The Things you can create is only limited by your imagination. If you don't have the skills then use your motivation as a natural force to exceed all expectations. Chadori RebornXD
B
51
S
17
G
90
Posts: 1,108
Reputation: 59,024

Post » Thu Feb 18, 2016 9:22 am

It didn't work straight away because I am having to change some other events like "jumpthru platform" which is used to stop my player falling down ladders but now he cant get high enough up the ladder to get to a higher platform but it just needs the size changing a bit I think because this happened before.
B
6
S
1
Posts: 48
Reputation: 503

Post » Thu Feb 18, 2016 12:07 pm

Marc456 wrote:It didn't work straight away because I am having to change some other events like "jumpthru platform" which is used to stop my player falling down ladders but now he cant get high enough up the ladder to get to a higher platform but it just needs the size changing a bit I think because this happened before.


I am sorry but I am having a hard time understanding what you mean. If you could provide a capx or a screenshot or an explanation would be nice. But technically, The default way(Arrow buttons) and doing it manually(W,A,S,D using keyboard) are just the same. We only replaced the buttons.
Image



The Things you can create is only limited by your imagination. If you don't have the skills then use your motivation as a natural force to exceed all expectations. Chadori RebornXD
B
51
S
17
G
90
Posts: 1,108
Reputation: 59,024

Post » Thu Feb 18, 2016 1:19 pm

Its all working now thanks I copied your Platform Behaviours.
The problem was because I use boxes pinned and positioned to my character to interact with things when they overlap. When I changed the 8 direction behaviour it stopped using one of the boxes so I had to resize the polygons on the character.
I normally find if something gets changed then some conditions or events need to be changed as well.
B
6
S
1
Posts: 48
Reputation: 503


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Zjahel0001 and 9 guests