How do I use If Statments

Get help using Construct 2

Post » Tue Dec 09, 2014 8:06 pm

are IF statments available in free version cause I don't see the option to use them in the list of options... thanks
Need Sprites For Your Next Project?
100% Vector Animated Sprites
B
8
S
2
Posts: 170
Reputation: 1,086

Post » Tue Dec 09, 2014 8:16 pm

It depends on what you mean, every non-trigger condition is basically an If (they need to be true for the actions to happen)
Game design is all about decomposing the core of your game so it becomes simple instructions.
B
53
S
22
G
18
Posts: 2,122
Reputation: 17,123

Post » Tue Dec 09, 2014 8:34 pm

Right I want to build it like this IF ($level == "one") {$speed = 300 } elseif ($level == "two") {$speed = 350} elseif ($level = "three") {$speed = 380} ext ext


this type of string can get huge trying to think of a better alternative to check players level and change some speed var of bullet effects....
Need Sprites For Your Next Project?
100% Vector Animated Sprites
B
8
S
2
Posts: 170
Reputation: 1,086


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 18 guests