How do I use the same type of enemy independently?

Get help using Construct 2

Post » Wed Mar 18, 2015 11:00 am

Hello boys, i'm very new to the software. I'm still getting used to basic things so bare with me.

I have this small issue, I have made a single enemy made of 3 objects with pathfinding, works ok, not a big deal. So I try'd to copy paste him and have a 2nd enemy within the Layout. Now i have 2 enemy's in my layout acting the same. The problem is i want to use them independently. When one enemy LOS (Line of Sights) me and chases me, the other enemy from across the room comes to chase me too. I don't want the other same type of enemy pathfinding me if he didn't see me. How do I use the same type of enemy independently? Must be a way, I don't think i would have to make another whole seperate enemy?

note: the object is made of 3 parts. bottom for pathfind, top for turret and a sprite to cover it all on top.

Any help, i will be grateful thx. :oops:
B
13
S
4
Posts: 29
Reputation: 933

Post » Wed Mar 18, 2015 11:44 am

I recommend reading this handy article and see how Construct2 uses "picking", this will help you get an idea of what is going on and how to work with it:

https://www.scirra.com/manual/75/how-events-work
Check out my completed games on the Arcade! Capt. Doe Save the Universe! & Clicker Wizard!
B
54
S
15
G
8
Posts: 608
Reputation: 8,767

Post » Thu Mar 19, 2015 2:23 am

Aha, wasnt using any containers for the 3 objects and was using global variables rather then variables for the actual objects ><.
B
13
S
4
Posts: 29
Reputation: 933


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: skrotar, Yahoo [Bot] and 10 guests