How do I use the video plugin?

Get help using Construct 2

Post » Thu Oct 30, 2014 4:53 am

I'd love to make cutscenes but for the life of me, the plugin confuses the heck out of me.
B
10
S
4
G
1
Posts: 159
Reputation: 1,933

Post » Thu Oct 30, 2014 9:53 am

Import a video file (e.g. mp4) in the Projects/Files folder. Add a Video object to your layout (e.g. "myvideo.mp4"). Type the name of the file in its Properties (e.g. in H.264 source for mp4, so "myvideo.mp4"). Run your layout.
B
24
S
9
G
4
Posts: 1,646
Reputation: 6,596

Post » Thu Oct 30, 2014 4:24 pm

I think i've done that and it didn't work. I'll try it again sometime and let you know what happens.
B
10
S
4
G
1
Posts: 159
Reputation: 1,933

Post » Thu Oct 30, 2014 8:18 pm

It didn't work. Tested it out with an mp4 I downloaded from YouTube. The video never played or showed up on the preview.
B
10
S
4
G
1
Posts: 159
Reputation: 1,933

Post » Thu Oct 30, 2014 8:24 pm

I have to ask, did you read the whole manual entry for video? I believe there is a condition in some browsers where a video will only play on a user-initiated action. So try a button that does Video->Play. You haven't given us any details on browser, etc. so research it up.
B
24
S
9
G
4
Posts: 1,646
Reputation: 6,596

Post » Fri Oct 31, 2014 4:02 am

I got it to work. THe webm video file worked for me. Woohoo! Thanks.
B
10
S
4
G
1
Posts: 159
Reputation: 1,933

Post » Fri Oct 31, 2014 5:57 am

cool well done
B
24
S
9
G
4
Posts: 1,646
Reputation: 6,596


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: marcinkowski, plinkie, zenox98 and 20 guests