How do i use transparency? (Possible bug)

Get help using Construct 2

Post » Sat Mar 02, 2013 11:23 pm

Hello.

I am having trouble using a specific blend mode for my sprites, the one called "copy"
https://www.dropbox.com/s/8onbqa58h6fifm2/blendmodecopy.JPG?m

What i am aiming for is that when sprite A moves across sprite B, it should render sprite B transparent where the sprite A has been.
To make this happen i though of adding a bit of transparency behind sprite A and using the copy blend mode.
This is what i imagined sprite A should be like.
https://www.dropbox.com/s/lewftnmr6gmkom3/gimptest.png?m

Now, when i add the image with the normal blend mode, it appears as it should, but when i change to the copy blend mode, the transparency appears black. When i run the project with the copy blend mode, the transparency appears gray.

Here is a .capx file of the project i am testing the transparency with.
https://www.dropbox.com/s/ebowuevgeojaxbl/Blend_prob.capx?mCaffi2013-03-02 23:49:54
B
6
Posts: 3
Reputation: 738

Post » Sun Mar 03, 2013 12:37 pm

B
79
S
32
G
23
Posts: 119
Reputation: 14,937

Post » Sun Mar 03, 2013 1:28 pm

Thank you.
B
6
Posts: 3
Reputation: 738


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: spacedoubt and 2 guests