How do the c2 loading system works?

Get help using Construct 2

Post » Thu Jul 03, 2014 2:35 am

It's possible to do something like this?

- When the game is called, load JUST the first layout and let the player play it.
- When this layout is done, call a 'loading layout' to load the next layout.. and so on.

Thanks
B
20
S
4
Posts: 385
Reputation: 2,270

Post » Thu Jul 03, 2014 12:22 pm

You can already load just the first layout using a loader layout.
Scirra Founder
B
397
S
236
G
88
Posts: 24,419
Reputation: 194,542

Post » Thu Jul 03, 2014 3:46 pm

@Zathan

Do you mean a loading screen in-between levels? For example, something that says "Loading Level 2", Loading Level 3", etc. perhaps with an ad displaying, or hints and tips for the game?

I believe Construct 2 shows the last view of the current layout while loading the next, so you could do something like saving the name of the layout/level you want to load to a global variable, go to the loading screen layout (which should have minimal objects to load quickly) and then on the loading screen layout go to the next level.

If the levels are small and/or have few objects, the transition between layouts is so quick you won't even see the loading screen.

In the example below I had to add a Wait so you would actually see the loading screen.

https://dl.dropboxusercontent.com/u/905 ... evels.capx

Click on the big blue Load button to go to the next layout via the loading screen.
Find all the Construct 2 games that were on Steam Greenlight here
B
33
S
9
G
7
Posts: 451
Reputation: 6,782

Post » Thu Jul 03, 2014 6:28 pm

@OddConfection
"Do you mean a loading screen in-between levels? For example, something that says "Loading Level 2", Loading Level 3", etc. perhaps with an ad displaying, or hints and tips for the game?"
Exactly!
Thanks for the tips and the example :)

@Ashley
Thank you! I'll take a look.
B
20
S
4
Posts: 385
Reputation: 2,270


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: brunopalermo and 30 guests