How to add AddThis social plugin to C2 game?

Get help using Construct 2

Post » Thu Apr 05, 2012 1:52 am

Hey guys,

As I said before, Javascript isn't my thing.

There's something called AddThis (http://www.addthis.com/) that creates buttons for virtually all social networks and such.

Basically they give you some HTML code which you just paste in your html file and, believe it or not, IT. JUST. WORKS. PERIOD.

This is a VERY POWERFUL tool. I think everyone should use this in their games.

How can I integrate these buttons in my game?

Thanks a lot in advance.
B
14
S
5
G
8
Posts: 235
Reputation: 5,675

Post » Thu Apr 05, 2012 2:11 am

Been there, done that, didn't really care for it.
The popup gets in the way, and lets face it anything that takes more than a click will be ignored by the majority.
Image ImageImage
B
169
S
50
G
169
Posts: 8,286
Reputation: 108,216

Post » Thu Apr 05, 2012 2:19 am

Could be. But still, I want to do it. I think there is potential here. Think of it like this:

* the user plays the game and enjoys it.
* on the last screen (the well done, game over screen), you pop a message "thank you for playing my game, hope you enjoyed it bla bla bla, please share it with friends"

Maybe 95% of people won't share it. But if 5% do, and everyone has some 1-200 friends or followers or whatever, and of those followers 5% click the link... it can get popular.

So, can you show me how to add the AddThis button to C2 game?

Thanks.
B
14
S
5
G
8
Posts: 235
Reputation: 5,675

Post » Thu Apr 05, 2012 2:39 am

Its just javascript so either the iframe or div plug should work from dropbox.

http://www.scirra.com/forum/plugin-jessejohs-html-elements-pack_topic47084_post294874.html

That or add a div to the index.html, and paste the script there.
Image ImageImage
B
169
S
50
G
169
Posts: 8,286
Reputation: 108,216

Post » Fri Apr 06, 2012 12:58 pm

Thanks @newt, I got it to work using the iFrame plugin!
B
14
S
5
G
8
Posts: 235
Reputation: 5,675

Post » Wed Aug 05, 2015 10:19 pm

@Geo I am also interested to add this sharing feature . I know this is a old post but I cannot get it working. Can you share a simple example please? I only want to share a Image with a link, is that possible?
Thanks.
B
79
S
21
G
23
Posts: 513
Reputation: 18,648


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: evillair, Exabot [Bot], Solomon, Yahoo [Bot] and 7 guests