How to make "Icomania" game with Construct 2 ?

Get help using Construct 2

Post » Wed Mar 13, 2013 8:12 am

There is a game called "Icomania" for Android.

I want to know it is possible to make "Icomania" with Contruct 2, if it is how to make it.

If there is sampe code,it will be great to help me out ?

I wonder how to check answer is correct and go to next level and save stage for user, and login/register ....

Thank you for your answering...
B
3
Posts: 2
Reputation: 429

Post » Wed Mar 13, 2013 8:37 am

This isnt so hard.

check answers = Built-In Button Plugin. Thanks @Kyatric

go to next level = Go to Layout

save stage + login/register = Web Storage + AJAX with Database


If you got more questions, we will help you forward but for the beginning you should get some basic skills with c2. ( Beginner Guide )localboss2013-03-13 09:21:44
B
15
S
6
G
6
Posts: 512
Reputation: 5,550

Post » Wed Mar 13, 2013 8:42 am

Hi, you should read this : https://www.scirra.com/forum/tips-for-posting-in-the-how-do-i-forum_topic44506.html
B
39
S
15
G
5
Posts: 295
Reputation: 6,089

Post » Wed Mar 13, 2013 8:47 am

Hello @imslee100

You should be able to make this game, but may have to do some research into all of the different elements (checking answers, saving, logins etc.)

There's a lot of information about these subjects on the forum. You should start by reading the manual, which has lots of useful stuff in it.

You can also check out all of the examples on the "How Do I...?" section of the forum (here). Hopefully you should be able to find all of the information you need there.

If you can't find the answers you want, then you can always ask some more specific questions in the forum. Construct 2 users are very helpful and someone will always try to help if they can.

Good luck, and I hope you find what you're looking for!Blacksmith2013-03-13 08:48:19
B
32
S
6
G
7
Posts: 489
Reputation: 8,217

Post » Wed Mar 13, 2013 9:07 am

@localboss: Checkbox are available in the built-in button plugin too (probably better since built-in).
New to Construct ? Where to start

Image Image
Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
247
S
85
G
40
Posts: 6,999
Reputation: 57,793

Post » Wed Mar 13, 2013 9:19 am

Ohh sry, I think I missed this update. Dont really used any Button plugin cause I make them mostly on my own.

Changed the Linklocalboss2013-03-13 09:22:04
B
15
S
6
G
6
Posts: 512
Reputation: 5,550


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: DiabloOvermind, emoticon, MrWhizm, Skebab, Yahoo [Bot] and 16 guests