How to place my touch control

Get help using Construct 2

Post » Sat Feb 15, 2014 2:03 pm

Hi everyone!

You guys make awesome stuff! This community got its own spirit, makes me wanna spend more and more time on developing games :D

My question is how do I place my arrow sprites (for touch control), that they always appear in the right bottom corner?

I'm testing my game on an iPad2 and galaxy tab.

Thank you guys!daeXecutoR2014-02-15 14:04:50
B
1
Posts: 4
Reputation: 133

Post » Sat Feb 15, 2014 2:15 pm

why not to make it automatically?just click Right Mouse button > add > Touch.

~Everyone can make GAMEs~
B
55
S
11
G
1
Posts: 414
Reputation: 5,786

Post » Sat Feb 15, 2014 2:21 pm

I don't fully understand what you are asking. Can you show an example of what you mean?
B
101
S
32
G
11
Posts: 1,552
Reputation: 21,667

Post » Sat Feb 15, 2014 3:17 pm

I think I know what you mean.

To make your touch keys stay on the screen, make a new layer just for those buttons and in the properties bar of the layer (the ones on the left), set the "Parallax in editor" to Yes, and it should work. It did for me.
B
6
S
1
Posts: 22
Reputation: 600

Post » Sat Feb 15, 2014 3:23 pm

I think you want to look at...

https://www.scirra.com/manual/88/anchor
August 2015 - I misplaced a lot of links - I will try to find backups and repost. If You find a post that interests please reply to post with @rampackwobble and I will get a nudge!

If you find my posts useful please consider donating something to a local charity or to the http://www.mndassociation.org/
B
64
S
33
G
47
Posts: 1,194
Reputation: 30,832

Post » Sat Feb 15, 2014 5:59 pm

I want the yellow icons always in the right corners and on the bottom.

Anchor seems to be the right thing but can't get it to work as intended.

cant post URLS so: http:// www. dailyware. ch/touchcontrol.png
B
1
Posts: 4
Reputation: 133

Post » Sat Feb 15, 2014 7:04 pm

Create a new layer, set the layer parallax to 0,0 put the controls on this layer and they will stay in place.
There are 10 types of people in the World, those that understand binary and those who don't.
B
7
S
2
Posts: 93
Reputation: 797

Post » Sat Feb 15, 2014 11:26 pm

Thanks for your help guys.

I already did that with the layer. They're not moving. But because of the different resolutions of the games, they are not allways in the Corners.

On the galaxy tab I got a higher Resolution than on the iPad, therefor the Buttons are more to the Center than in the Corner on the galaxy tab.

I should be able to place them not by x y Position, but in relation to the border.
B
1
Posts: 4
Reputation: 133

Post » Sun Feb 16, 2014 3:07 am

@daeXecutoR, the Anchor behavior should definitely be working for you.

Can you post a minimal CAPX with what you put?
B
20
S
4
G
1
Posts: 185
Reputation: 2,563

Post » Sun Feb 16, 2014 8:42 am

Sure and thanks for your help in advance:

http:// www. dailyware .ch/anchortest.capx
B
1
Posts: 4
Reputation: 133

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: mindragon73, nahima and 20 guests