How to set max framerate!

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Sep 10, 2014 5:07 pm

Hey,

Have you ever wanted to be able to manually set max framerate for testing purposes. To my knowledge, there is no way to do this in construct 2, However, I have a hack that works quite well.

Go to your graphics properties (it may be in the system tray, or you may have to access it in the control panel)

Change the refresh rate of your monitor (ex 40hz or 60 hz).

Construct 2 fps will not exceed the refresh rate of the monitor. Note that not all monitors are equal and some will look awful with particular refresh rates. Also, you may not have the option, but if you need a way to test multiple frame rates this method is nice! :D
Image
B
33
S
11
G
2
Posts: 564
Reputation: 5,163

Post » Fri Sep 12, 2014 3:28 am

Ah I might try that.

The method I've been using is to create unseen objects every tick and then stop spawning them once the FPS drops to the desired amount.
B
19
S
4
G
4
Posts: 67
Reputation: 3,186

Post » Mon Sep 15, 2014 9:47 pm

BlueSkies wrote:Ah I might try that.

The method I've been using is to create unseen objects every tick and then stop spawning them once the FPS drops to the desired amount.



Thats what I used to do as well. It gets the job done though in a rather roundabout manner.
Image
B
33
S
11
G
2
Posts: 564
Reputation: 5,163


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests