i need a moderator

Get help using Construct 2

Post » Fri Feb 26, 2016 11:13 pm

the project I'm making is 43 events and when I preview the cpu usage is up to 200 300 percent and the game wont play. I cant see how this is happening. I can send a capx if you need one
B
10
S
4
Posts: 144
Reputation: 1,246

Post » Sat Feb 27, 2016 12:41 am

Does running the game in debug mode not give you any clues at all?

"To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment."

Ralph Waldo Emerson
B
10
S
2
G
1
Posts: 56
Reputation: 1,300

Post » Sat Feb 27, 2016 12:41 am

Hey there,

I can take a look if you'd like.

Without seeing the capx, my first thought is that there's a loop running that's causing the issue.
B
59
S
35
G
23
Posts: 341
Reputation: 17,032

Post » Sat Feb 27, 2016 12:47 am

BigFrank wrote:Does running the game in debug mode not give you any clues at all?


not that I can see. there should be no problem not much is going on
B
10
S
4
Posts: 144
Reputation: 1,246

Post » Sat Feb 27, 2016 12:48 am

ultrafop wrote:Hey there,

I can take a look if you'd like.

Without seeing the capx, my first thought is that there's a loop running that's causing the issue.


when I use firefox the cpu is at 60-80 percent. I don't think there's a loop
B
10
S
4
Posts: 144
Reputation: 1,246

Post » Sat Feb 27, 2016 1:43 am

Without looking at your events, nobody will be able to help you. If you could share your capx or load a picture of your events, it will give everyone a clearer picture of what is going on.
B
45
S
22
G
31
Posts: 685
Reputation: 20,496

Post » Sat Feb 27, 2016 2:17 am

rekjl wrote:Without looking at your events, nobody will be able to help you. If you could share your capx or load a picture of your events, it will give everyone a clearer picture of what is going on.


Also, I don't think this is the kind of thing that deserves a call for a moderator.
B
59
S
35
G
23
Posts: 341
Reputation: 17,032

Post » Sat Feb 27, 2016 4:51 am

ultrafop wrote:Also, I don't think this is the kind of thing that deserves a call for a moderator.


Haha very true, but I am sure it is just a simple newbie mistake on his part. Don't worry, everyone here tries to help everyone out, not only the moderators :D
B
45
S
22
G
31
Posts: 685
Reputation: 20,496

Post » Sat Feb 27, 2016 8:33 am

By definition, a moderator's main role is to 'moderate' the forum - checking posts, reports, moving posts/topics, emails, requests etc.
Helping others is always a good thing but sometimes time just isn't available.

As an example, it takes me approx 1-2 hours to check everything in the morning, dependent upon number of posts over night. Then I have to give way to actual 'real life' stuff :)
If your vision so exceeds your ability, then look to something closer.
Moderator
B
134
S
30
G
84
Posts: 5,374
Reputation: 58,430

Post » Sat Feb 27, 2016 1:11 pm

jamiek wrote:
BigFrank wrote:Does running the game in debug mode not give you any clues at all?


not that I can see. there should be no problem not much is going on


I don't want to state the obvious, but there's clearly a lot going on.

I'm new to Construct 2 but not to debugging. If you can't attach a capx, disable sections of your code and run in debug mode until you find yourself with a vastly reduced processor speed and you will find your culprit. I've a little game running and it's showing me 21 objects - 50 FPS - 12% CPU (Intel Core i3 laptop) - 37.4mb images. Occasionally it rises to 26%. I think that if you're hitting 60%-80% then you've got a lot going on. You just don't see it :)

"To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment."

Ralph Waldo Emerson
B
10
S
2
G
1
Posts: 56
Reputation: 1,300

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Bilderberg CEO, eochranek, fearfulelephants, Solomon and 17 guests