iap error android:authentication is required, please sign in

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Wed Mar 25, 2015 7:57 pm

Hello
I built my app via intel xdk. it has the official IAP plugin . Before i used cranbeerygame IAP with the same problem

I uploaded the app to google play to test as Alpha
Published it
used a test account to purchase IAP


I get an error message "Authentication is required. You need to sign into your google account"


This message occurs only for my app i can purchase other apps on the store so its not an google play issue but something with the plugin/ build / configuration
B
8
S
2
Posts: 130
Reputation: 970

Post » Wed Mar 25, 2015 10:39 pm

Did you correctly set up your game iap listing on google play?
B
42
S
17
G
2
Posts: 850
Reputation: 6,209

Post » Thu Mar 26, 2015 5:38 am

Yes, actually at some point i was able to make a purchase, but after a couple of updates to my project problem started
it happens in all of my test devices, so its not replated to a device or a testing account
B
8
S
2
Posts: 130
Reputation: 970

Post » Thu Mar 26, 2015 5:48 am

are you using a google account that's not with your dev account? if your using your dev acct it can cause issues
B
42
S
17
G
2
Posts: 850
Reputation: 6,209

Post » Thu Mar 26, 2015 5:54 am

yep :)
B
8
S
2
Posts: 130
Reputation: 970

Post » Sun Jun 28, 2015 12:21 am

im having the same problem. Did you find any solution?
B
22
S
4
Posts: 106
Reputation: 1,360

Post » Sun Jun 28, 2015 1:07 am

kingpirux wrote:im having the same problem. Did you find any solution?


IAP testing behaves strangely when in beta/alpha. Once it's live it just works. I've spent a week trying to find the problem. There are posts on the internet from developers struggling to make it work, not just C2.
If you get the error, save yourself a time, test just if variables are triggered properly and once the game is live, make one purchase from a friend's device, just to be sure. Look at this, try testing it from a different device and account. There may be a delay with authentication, give it 48h and it might start working.
ImageImage
B
26
S
6
G
8
Posts: 774
Reputation: 6,685

Post » Sun Jun 28, 2015 4:22 am

Just F..k i had lost an entire week on this :I okey ill give it a try and tell :D thank you @Noga !
B
22
S
4
Posts: 106
Reputation: 1,360

Post » Mon Jun 29, 2015 6:19 am

well , even in production it makes issues. restore deosnt work well

do you know how to restore products ?
on restore success triggers even when i have not purchased the product so i wonder how to check if a managed non consumable product could be restored
B
8
S
2
Posts: 130
Reputation: 970

Post » Mon Jun 29, 2015 1:39 pm

it still not working... it keeps showing the "authentication required".....
.... i can't belive that the problem was Google. "Authentication Required" is for the ID of the product, not for the user -_-'' i had wrong ID in the game, when changed, it worked... If i get more info i'll share it.
B
22
S
4
Posts: 106
Reputation: 1,360

Next

Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 10 guests