IAP "On Store Listing Success" condition not working

Get help using Construct 2

Post » Sun Mar 13, 2016 1:18 am

Recently, my app was rejected from the appstore because my IAP purchases did not activate. Upon investigating, I found that the On Store listing success condition does not work. I have a global variable that will be changed to 1 if the store listing is successful and if it fails then it is set to -1. Otherwise, it stays at 0. In my game, whenever you click the buy 10 coins button for 99 cents, it will also test if the global variable is 1 or -1. Then, depending on the outcome, it will buy the product or it will produce a error message sprite. However, when testing on my iPhone through testFlight, the global variable stays at 0 and doesn't change meaning the store listing didn't fail or succeed. I don't think it's an issue with my code. I've also seen other topics about this mostly by @BinaryPanda but no actual answers were submitted. Has anyone ever gotten IAP to work on iOS? Also, all the product names/id are correct. I've triple checked of that so I don't what to do. Please help!
B
37
S
14
G
3
Posts: 263
Reputation: 4,270

Post » Sun Mar 13, 2016 1:59 am

Here are some links to other forum posts that are experiencing similar problems.

viewtopic.php?f=147&t=122311&p=871728&hilit=iap+error+restore+failed+with+code#p871728

iap-plugin-help_t163103

I haven't been able to find any answers to this problem? Anyone know the solution?
B
37
S
14
G
3
Posts: 263
Reputation: 4,270

Post » Sun Mar 13, 2016 2:18 am

Apparently, the IAP object only works in Android but not iOS. Another link about the issue.

tutorial-upload-your-ios-game-to-app-store-using-intel-xdk_t148447?start=40

I think the issue either has to do with Cordova or with Apple. I already paid 99 dollars for my apple account and this issue is preventing me from uploading my app to the appstore :( Maybe @Ashley or @Kyatric know a solution?
B
37
S
14
G
3
Posts: 263
Reputation: 4,270

Post » Sun Mar 13, 2016 1:31 pm

Please edit your posts, don't multiplost in a row.

Attempting to use the IAP plugin, I arrived at the same conclusion and let Ash know about it.
He's not been able to check into it yet since he spent pretty much the last month battling with other iOS issues that you can read about in the latest beta release and this blog article.

So for now, no solution except waiting and hoping this can be fixed.
New to Construct ? Where to start

Image Image

Image Image

Please attach a capx to any help request or bug report !
Moderator
B
284
S
109
G
91
Posts: 7,317
Reputation: 87,483

Post » Sun Mar 13, 2016 4:21 pm

Okay, sorry for the multipost in a row. Thanks for confirming the issue though and letting Ashley know :) Excited for when the bug will be fixed
B
37
S
14
G
3
Posts: 263
Reputation: 4,270

Post » Wed Mar 30, 2016 1:38 pm

I spent a lot of time trying to get the construct plugin to work, checking it wasn't something i was doing wrong in the iOS setup process. There was no mention that the plugin was broken on the scirra site and no comments on any of the posts I made regarding it. Not an ideal process.

The only solution is to buy Cranberry games plugins. Those work, don't cost much and will save you a load of time.
Some games: https://play.google.com/store/search?q= ... s&hl=en_GB Feel free to show the panda some support, he would appreciate it :)
B
19
S
5
G
1
Posts: 155
Reputation: 1,619

Post » Wed Mar 30, 2016 4:52 pm

@BinaryPanda the beta update actually fixes all of our problems :D I just tested it and it indeed does work now. Be sure to update your Construct 2 version to get the benefits. I was about to invest in Cranberry game plugins when Ashley updated it.
B
37
S
14
G
3
Posts: 263
Reputation: 4,270

Post » Thu Mar 31, 2016 7:37 am

Good news.
Some games: https://play.google.com/store/search?q= ... s&hl=en_GB Feel free to show the panda some support, he would appreciate it :)
B
19
S
5
G
1
Posts: 155
Reputation: 1,619


Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: alextro, tarek2, wenwen11212016 and 10 guests