Image point problem

For questions about using Classic.

Post » Wed Mar 23, 2011 5:55 am

To put all of it simply, the image points are for some reason in a different spot than where I put them when turned to the left in my platformer. It works fine facing right, but it messes up facing left. I'm using auto mirror, if that makes any difference.

Is this a known bug that I should compensate for or am I doing something wrong?
B
20
S
9
G
6
Posts: 607
Reputation: 6,112

Post » Wed Mar 23, 2011 9:20 am

How far off are they?

Have you tried using a negative value on the sprites size to reverse it?
B
9
S
2
G
4
Posts: 346
Reputation: 2,726

Post » Wed Mar 23, 2011 11:45 am

Very far off... A good 30 pixels, probably. I tried moving the image point up about that much to try to force it into place, but then it moved in a different direction, so I gave up on that.

And, no, I haven't, but I'm not quite sure why that's useful here. >.> Mind explaining a bit?
B
20
S
9
G
6
Posts: 607
Reputation: 6,112

Post » Wed Mar 23, 2011 11:52 am

Might check the image mask.
Image Image
B
161
S
48
G
89
Posts: 7,347
Reputation: 66,249

Post » Wed Mar 23, 2011 7:47 pm

Check the mask for what, exactly? It looks fine to me... :?
B
20
S
9
G
6
Posts: 607
Reputation: 6,112

Post » Wed Mar 23, 2011 9:51 pm

Well if the mask was off it could cause that. I usually just delete the mask and fill the box for platform stuff.
Any way if its not the mask, then it sounds like the image is getting flipped, both directions.
To check that, place the image point in the upper right hand corner (#9), and if the point is down in the lower left hand corner when you go left, then you'll know.
Image Image
B
161
S
48
G
89
Posts: 7,347
Reputation: 66,249


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests