Implement Spilgames API

Get help using Construct 2

Post » Thu Feb 20, 2014 11:32 pm

Wow. This is great work. Has there been any updates to this @PixelRebirth?
B
44
S
5
G
5
Posts: 412
Reputation: 5,771

Post » Fri Feb 21, 2014 9:17 am

Has any one implemented their splash screen animation? This is their Zibbo's one, link to http://zibbo.com :( With Construct 2, I don't know how to implement it :(

http://spil.com/Q
B
6
S
1
G
1
Posts: 39
Reputation: 828

Post » Fri Feb 21, 2014 10:05 am

nemo wrote:Wow. This is great work. Has there been any updates to this @PixelRebirth?


Thanks! I plan to update the plugin on the weekend. You can still use it in its current state if you cannot wait at all. It should already work.

Iris wrote:Has any one implemented their splash screen animation? This is their Zibbo's one, link to http://zibbo.com :( With Construct 2, I don't know how to implement it :(

http://spil.com/Q


I don't see any information in the API documentation regarding the inclusion of a splash screen animation. This might be depending on the branding details outlined in your contract.

Since they provided you with a html file (and script) containing the animation my first idea would probably be to display the logo page in an iframe using Pode's HTML Pack.
B
23
S
6
G
10
Posts: 1,041
Reputation: 7,553

Post » Fri Feb 21, 2014 1:51 pm

@PixelRebirth thanks for the idea :D It seems the html file (and script) is not work when I upload them to dropbox and get the public link as usual. But with my own another host, it run perfectly :D So what I need to do now is display the splash screen page via Pode's iframe plugin :D
B
6
S
1
G
1
Posts: 39
Reputation: 828

Post » Mon Feb 24, 2014 1:34 pm

Here is the latest version of the plugin: download

It has been improved a lot with proper triggers and generally better code. A big thanks goes out to @Yann !

There is a condition now to check if the API is loaded, the expressions have been extended and the load API action was removed. The API will be loaded automatically.

If you used the load API action before, you will likely see it be replaced with a different action when loading the project with the new plugin. Also be aware that the change of previously exisiting conditions into triggers might cause issues.

Haven't tested this new version thoroughly yet, so let me know if you run into any trouble.
B
23
S
6
G
10
Posts: 1,041
Reputation: 7,553

Post » Mon Feb 24, 2014 7:43 pm

Wow, thanks PixelRebirth, you are doing an awesome work!
B
35
S
4
G
5
Posts: 84
Reputation: 4,860

Post » Fri Mar 07, 2014 12:54 pm

Message: Iris can only post plain text URLS until they have 500 rep. 1 URLS modified. Why?
@PixelRebirth I received the 1st QA result from them. They said "Looks like the Branding logos are hardcoded into the game. The logo should always be using the API to get the image and URL. To find out how to do this, please head over to the ‘Branding’ section on our Developers platform: http://developers.spilgames.com/wiki/De ... I_branding"

So how do I use your API plugin to show their Zibbo logo? :(

SPIL gave me a GGG.com logo image and wanna implement it to the game using their API. So I wonder I if just only used the Get Logo action of PixelRebirth's plugin or had to do any other steps for showing the clickable logo?

I think that we could use both of the plugin for a well testing result and placing the logo to the game manually. But I don't sure about it.. :(

The "Get logo"-action is in place to dynamically get logo data (image url and link). Likely used for having one version of the same game on their various portals (different logos)and in case they change the logo.

Anyway - if Spil provided the logo just go ahead and add it manually in C2 I guess. I hope I understood your issue correctly.
B
6
S
1
G
1
Posts: 39
Reputation: 828

Post » Fri Mar 07, 2014 1:09 pm

@Iris After you used the "Get logo"-action of the plugin, you can return the image data from the various expression of the plugin.

The "Load image from URL"-action of the sprite object can then load the image if you put the "BrandingImage" expression of the plugin there.

Note that the image won't actually change testing it locally or in their tester, because of the Same-origin policy. Meaning it will only work when the game is actually on the servers of Spilgames.

However you can observe for yourself that the "Get logo"-action does work and the expressions return the proper data. Just log the expressions to the console or have them display in a text object to check.
B
23
S
6
G
10
Posts: 1,041
Reputation: 7,553

Post » Fri Mar 07, 2014 6:26 pm

@PixelRebirth any chance of a simple tutorial on all this awesomeness?
B
49
S
12
G
10
Posts: 1,833
Reputation: 14,583

Post » Wed Mar 12, 2014 11:11 am

Thanks your swift advice @PixelRebirth, the problem is solved :D

Btw, anyone here passed the QA test? I received the 2nd Report with some problems when running on Samsung devices and iPhone 5 >_>

Code: Select all
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Aox88KReK3zCdDBEU05OWG00SWd6dW5ScWR5ZGZTWVE&usp=sharing#gid=0
B
6
S
1
G
1
Posts: 39
Reputation: 828

PreviousNext

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Artcadev, dop2000, GrogIsGood, R0J0hound and 42 guests