import image for the game at runtime .

Get help using Construct 2

Post » Thu Aug 20, 2015 4:39 pm

Hi friends , need to import a local image into the game at runtime . Example : c: \ games \ images

FileChooser did not work because I have to load the image with a path that comes from the database ... someone has done something like that ... ?

Thank you.
B
5
S
1
Posts: 15
Reputation: 493

Post » Mon Aug 31, 2015 7:45 pm

No one can help me? :(

Does the construct is not prepared for something as simple as loading an image at runtime database the way?
B
5
S
1
Posts: 15
Reputation: 493

Post » Mon Aug 31, 2015 8:33 pm

You will most likely have to use "Load image from URL" and point to page with server side scripts that retrieve the image from the database.
B
69
S
28
G
24
Posts: 977
Reputation: 18,739

Post » Mon Aug 31, 2015 8:39 pm

Thanks for the answer , but, I do not want to do that because some games will be locally. offline
B
5
S
1
Posts: 15
Reputation: 493

Post » Mon Aug 31, 2015 9:02 pm

You can still use "Load image from URL" locally. Leave out the address and it will point to the Files folder from your game by default. Are you trying to load an image from elsewhere on your the hdd?
B
103
S
38
G
19
Posts: 962
Reputation: 17,996

Post » Tue Sep 01, 2015 12:49 pm

Yes friend, I need to load local images , can be in the same folder of the game ... you have any examples ... ? I made an example of what I need ...
http://www.4shared.com/rar/sC4qMoitba/test.html
B
5
S
1
Posts: 15
Reputation: 493

Post » Tue Sep 01, 2015 11:07 pm

I actually started building our website like this (the Load Image from URL way) and ended up going to Pode's iFrame plugin instead, since we needed more than just images.

That pode's iFrame thing is a marvel. You could conceivably nest Construct projects inside other Construct projects ad infinitum. It is nuts.

I have considered doing this for our more intensive UI elements, having independent subprojects that load inside of an iFrame.
https://www.ravenheart.ca/home
Company name changed to avoid Facebook-type shenanigans

"Someone once told me I bite off more than I can chew...

I told them I would rather choke on greatness than nibble on mediocrity."
B
22
S
6
G
1
Posts: 1,415
Reputation: 4,824

Post » Wed Sep 02, 2015 7:44 pm

In my case there is no way , as the image needs some aspects of construct2 , because it is a game.

Do not enter the head that contruct2 has no plugin to load local images dynamically passing the way.
B
5
S
1
Posts: 15
Reputation: 493

Post » Fri Sep 04, 2015 2:04 pm

@jucelio It's really simple. Here is a quick demo.

import an image capx
B
103
S
38
G
19
Posts: 962
Reputation: 17,996

Post » Sun Sep 06, 2015 2:38 pm

C-7 ... Thanks, but an image loaded based on the way the database ...that way of example I have to import the image at design time .
But thanks for the help.
B
5
S
1
Posts: 15
Reputation: 493

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: namaewayukidesu and 4 guests