Include audio in loading bar

Get help using Construct 2

Post » Tue Oct 02, 2012 12:22 am

I set a preloader for my audio in the loading layout but it function independently from the loading bar. How do I include it or make on for the audio?
B
49
S
19
G
7
Posts: 429
Reputation: 8,993

Post » Tue Oct 09, 2012 1:40 am

Bump
B
49
S
19
G
7
Posts: 429
Reputation: 8,993

Post » Tue Oct 09, 2012 6:51 am

im interested too
B
93
S
19
G
34
Posts: 1,840
Reputation: 27,963

Post » Tue Oct 09, 2012 7:13 am

That would be great. My game changes music during gameplay, and preloading those music wouldn't add much, they are only 3mb total
B
83
S
21
G
15
Posts: 1,039
Reputation: 15,134

Post » Sun Oct 14, 2012 1:58 am

BURUMP

Is this not possible?

Is their a function for just an audio loader? (But if there was you could just script it to work with original one I'd assume)
B
49
S
19
G
7
Posts: 429
Reputation: 8,993

Post » Sun Oct 14, 2012 2:02 pm

This is not currently supported. Audio streams during the game on-demand. Is there a specific problem you are having with this? Usually preloading can avoid any latency issues.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,949
Reputation: 178,544

Post » Sun Oct 14, 2012 2:38 pm

@Ashley about audio its possible to set volume to all sounds or all music? or add all sounds to family and family set volume?
B
93
S
19
G
34
Posts: 1,840
Reputation: 27,963

Post » Sun Oct 14, 2012 4:37 pm

[QUOTE=Ashley] This is not currently supported. Audio streams during the game on-demand. Is there a specific problem you are having with this? Usually preloading can avoid any latency issues.[/QUOTE]

I have all the audio pre-load on the game loading screen, what I'm trying to do is display a loading bar for said audio.
B
49
S
19
G
7
Posts: 429
Reputation: 8,993

Post » Sun Oct 14, 2012 10:28 pm

[QUOTE=delgado] @Ashley about audio its possible to set volume to all sounds or all music? or add all sounds to family and family set volume?[/QUOTE]
I would like this feature too. One workaround is to make all music tagged "music" and then set "music" volume to X. The problem is that it might still play in regular volume for a tick or so, the same for sounds
B
83
S
21
G
15
Posts: 1,039
Reputation: 15,134

Post » Sun Oct 14, 2012 11:50 pm

What I want to avoid is making users with their volume off have to sit and wait for possibly large audio files to download before the game starts. That's why I like the stream-while-loaded approach.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,949
Reputation: 178,544

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Timedoor Indones and 32 guests