Input-Buttons/-Textboxes invisible in mobile app Intel XDK

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Tue Jan 27, 2015 1:59 pm

CAPX file
--> attachments

Problem Description
All the input objects, e.g. buttons, are not working correctly on the mobile version of Intel XDK, neither in the app preview or in a compiled app.

Steps to Reproduce Bug
  • Create a construct2 project containing some input objects
  • Export to Cordova
  • Import in Intel XDK
  • Compile it or just test it using the preview app

Observed Result
In the PC's web browser it's working correctly - the same thing happens in the XDK's emulator.
But the bug happens in the mobile version.
The input objects are not shown in any form, styling them using CSS does not help either.
But there are two strange things:
First, the object exists (Android's keyboard-emulator is loaded, USB keyboard is also working) and you can enter text, but you do not see anything, except ...
The second thing is that the cursor is still there, and through the display magnifier, that is always shown when moving the cursor, you can see the input-objects (but the pages background-color is black instead of white).


Expected Result
The input should work correctly like in the web browser.

Affected Browsers
  • Chrome: (NO)
  • FireFox: (NO)
  • Internet Explorer: (NO)

Operating System and Service Pack
Windows 8.1 Pro Update 1 (December 2014 image, so-called Update 3) 64 bit
Android 4.3 Jelly-Bean (Sony-Build)

Construct 2 Version ID
R195 (x86)

Additional Notes
[*] Maybe this bug is not caused by Construct 2, but in this case someone could think about a workaround.
[*] This is working correctly, when I add it to the HTML code: <input type="text" />
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
B
5
S
1
Posts: 4
Reputation: 385

Post » Mon Feb 16, 2015 2:00 pm

Hi

Did you come up with a solution ?

Mine is still here
viewtopic.php?f=147&t=124874&p=886562&hilit=input+xdk#p886562

Cheers
B
33
S
17
G
11
Posts: 350
Reputation: 8,695

Post » Mon Feb 16, 2015 5:05 pm

i have the same problem actually under android
B
39
S
16
G
7
Posts: 1,727
Reputation: 9,865

Post » Mon Feb 16, 2015 7:09 pm

Can't reproduce here: on a Nexus 9 running Android 5 and the latest XDK/Crosswalk, all form controls appear correctly and can be interacted with. I tested text boxes, dropdown lists, list boxes, and buttons.

Have you tried using the latest version of Crosswalk? How about the latest beta?
Scirra Founder
B
399
S
236
G
89
Posts: 24,519
Reputation: 195,361

Post » Tue Feb 17, 2015 1:38 pm

Thanks for the CAPX file. I will test this in the XDK/Crosswalk today.
Intel Corporation
B
5
S
2
Posts: 133
Reputation: 871

Post » Tue Feb 17, 2015 6:41 pm

I tested on a Galaxy S3 using the Debug tab (based off Crosswalk) and I could see the input boxes fine. Any one else seeing this issue? can you provide the device and OS?
Intel Corporation
B
5
S
2
Posts: 133
Reputation: 871

Post » Mon Mar 09, 2015 2:50 pm

A quick (semi-related) question.

Is the Android keyboard supported?

I didn't use Construct 2 for a few months but at version 170 the keyboard couldn't be used from Android.

Is this changed? Does a textbox trigger the Android keyboard these days?
B
10
S
4
G
3
Posts: 169
Reputation: 2,519

Post » Thu Apr 02, 2015 12:20 am

I have a very similar issue with frames of sprites that I populate with C2's 'load image from URL'.

The sprite shows the frames no problem in C2 preview and the XDK simulator, but on my Galaxy S2 Android 4.1.2 or Nexus 10 Android 5.0.1 I merely get a black rectangle.

The twist that baffles me is that my game logic later does maths on those frames and their dimensions and populates a data dictionary with values. All that logic takes place and I can verify that the values are measured correctly based on knowing the image that was loaded into the frame.

It's as if the final hurdle of drawing the image fails. I thought it was perhaps an issue with the browser that wraps round my build (is that what Chromium is?) but maybe its further upstream ?
B
6
S
1
Posts: 17
Reputation: 334

Post » Tue Apr 14, 2015 9:38 am

Hi,
I Have exactly the same problem. I use Construct 2 version 198 and Intel XDK 1878. On a Samsung Dous device(android 4.0.4) when a text box got the focus its text goes disappear! How could I solve this problem?
Another problem, I want to attach my .capx file but I cant find any tool here to attach my file.
B
3
Posts: 5
Reputation: 185

Post » Fri May 15, 2015 3:12 pm

Tested again using newest XDK and c2-v200.
Bug is still there.
B
5
S
1
Posts: 4
Reputation: 385

Next

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests