Insert New Condition

For questions about using Classic.

Post » Tue Sep 02, 2008 7:22 pm

I already submitted this to the bug tracker, but I dont know how well I explained it.
Whenever I select an event in the event editor and right click to add a new condition, it makes a new event down at the bottom of the page, I have to drag and drop the condition into my other event. Its really annoying. And has been going on since the 95.0 release


B
6
S
2
G
5
Posts: 249
Reputation: 2,323

Post » Tue Sep 02, 2008 7:53 pm

Oops, we'll try and get that fixed soon. As a workaround, if you left click an already selected condition, you get popups allowing you to insert a new condition above or below the selected condition, and they work correctly. This works for events and actions as well.
Scirra Founder
B
359
S
214
G
72
Posts: 22,946
Reputation: 178,478

Post » Thu Sep 04, 2008 6:52 pm

There are also others little oddities in event sheet editor... for example, when you have a condition selected and right-click, there is "delete event" and "toggle event" in the menu, and they do nothing. And I guess you shouldn't be able to select a condition and an event at the same time, this is possible by left-clicking an event and then right-clicking a condition in some other event. When "delete event" in the menu s selected, it removes the unselected event containing the selected condition.

Also... dragdropping an event to the blank area in the bottomside of the event sheet editor makes the mouse cursor the "not possible" -sign. It would speed things up if dragdropping there just moved the event to bottom of the event list.

There was some bugs with dragdropping groups too, some of them were pretty bad and caused a group to "malform" so that events inside weren't showing, no matter if you clicked the expand/collapse button. I'll try to reproduce this SomeDay.

And. The expand/collapse button could be in different color when collapsed, so that user notices it mode easily if there's some events hidden in subevents. Currently collapsed subevents would be pretty easy to miss, for example when viewing some other's code.

It would also be nice, if a single existing condition could be turned to an event or subevent with only dragdropping. Currently you must first create a new event, then move the condition there and then delete the first condition. Especially with subevents this is a pain since you often want to make a subevent by moving a condition from the main event.

Whew. There is some suggestions. I guess that most of them aren't hard to implement?
B
3
S
2
G
5
Posts: 263
Reputation: 2,201

Post » Thu Sep 04, 2008 7:54 pm

[quote="Drasa":540y7j9i]
It would also be nice, if a single existing condition could be turned to an event or subevent with only dragdropping. Currently you must first create a new event, then move the condition there and then delete the first condition. Especially with subevents this is a pain since you often want to make a subevent by moving a condition from the main event.
[/quote:540y7j9i]
you can already do this, drag slightly to the right you'll see the black line move slightly to the right aswell, when you do this it drops it as a subevent rather than an event
(EDIT lol i realised this isnt what you were saying... gonna keep here anyway though)

oh while im here, you can also add subevents to an included event sheet using the above thing... not sure what it does but i bet it crashes or something lol, its a bit weird.

also it would be quite nice if you could expand included event sheets to show (and use find on) the events inside, maybe not even edit them just have it greyed out or something. It's just that if you have a few of these, its hard to track down events if they're all spread across.
B
2
S
2
G
5
Posts: 236
Reputation: 2,122

Post » Thu Sep 04, 2008 10:39 pm

glad to see someone else is having this issue. I thought I was doing something wrong lol
B
13
S
3
G
5
Posts: 286
Reputation: 3,193


Return to Help & Support using Construct Classic

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest