Inspect High CPU even without anything

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Sat Aug 01, 2015 3:01 am

i tried in windows 8.1, windows 10, C2 last stable version, C2 beta version, firefox, chrome, edge, internet explorer, i deleted all my events, objects, variables without any success, the only way to not see lag its when i click in watch or profile, i don't know what to do, i tried to remade my project in a complete new project file and the same happens, i cant identify which event or object are causing this, i tried disabling groups one at time and i cant identify the issue, its a bug? i tried to remade my project part by part and nothing changed.
Image
B
9
S
3
Posts: 142
Reputation: 1,108

Post » Sat Aug 01, 2015 4:52 am

That's interesting. Is this an empty project? If you test an empty project and this doesn't happen, then you know it's a problem with your project.
B
92
S
31
G
24
Posts: 3,191
Reputation: 32,679

Post » Sat Aug 01, 2015 5:06 am

Does this only happen when using the debugger? Remember that the debugger itself uses a ton of cpu unless you click an individual object or go to the profile or watch tabs.

To properly test cpu usage, use a text object. For more info on this, read this page from the manual and scroll down to where it says "measuring and testing performance" for how to set up your text object to test cpu usage.

https://www.scirra.com/manual/134/performance-tips
B
75
S
30
G
35
Posts: 340
Reputation: 22,896

Post » Sat Aug 01, 2015 5:31 am

it happens to me also its the debugger like 5-7% on a I7 5820k
Image
B
28
S
11
G
2
Posts: 139
Reputation: 3,299


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 7 guests