Interface bugged on high DPI displays.

Bugs will be moved here once resolved.

Post » Fri Jan 29, 2016 8:58 am

Problem Description
Add event popup window is bugged with scrambled listing and some items missing when using high DPI screens using interface scaling. Some list items flicker on mouse over, some become invisible/visable. Starting the software with compability mode for High DPI displays does not work. Construct still scales.

Attach a Capx
No capx but screenshot added in observed result.

Description of Capx
Construct Related.

Steps to Reproduce Bug
  • Launch Construct on a High DPI screen with UI scaling to 200% (I was using Surface Pro 4 with 2736x1824)
  • Add an event.
  • Check event list window.

Observed Result
Image

Expected Result
I expected the list to be neat and not bugged.

Affected Browsers
Not browser Related

Operating System and Service Pack
Windows 10, on Surface Pro 4.

Construct 2 Version ID
r221
Follow my progress on Twitter
or in this thread Archer Devlog
B
35
S
15
G
17
Posts: 944
Reputation: 12,210

Post » Sun Feb 21, 2016 9:26 am

I have same problem on my Surface Pro 4 (Win 10).
Please fix this.
B
40
S
10
G
1
Posts: 10
Reputation: 3,078

Post » Fri Apr 15, 2016 2:12 pm

Not even a reply from any devs? Known issue? ignored? High DPI displays are getting more common, fix is needed.
Follow my progress on Twitter
or in this thread Archer Devlog
B
35
S
15
G
17
Posts: 944
Reputation: 12,210

Post » Tue Apr 26, 2016 12:33 am

Please, at least give us a response of any kind. It's urgent for users like me.
Last edited by supervanz on Sat Apr 30, 2016 1:25 pm, edited 1 time in total.
B
40
S
10
G
1
Posts: 10
Reputation: 3,078

Post » Tue Apr 26, 2016 4:26 pm

Having the exact same issue, along with other icons throughout the interface (expand/collapse events, etc.) being too small to click on. Also SP4 Pro.
B
70
S
40
G
24
Posts: 518
Reputation: 20,070

Post » Sat May 21, 2016 12:29 am

I've had this issue since my Surface Pro 2 and still experiencing the same issue on my Surface Pro 4.

Once items disappear on mouse hover, they don't always reappear. See below...

Image
Play Ball Walker App Store | Google Play | Amazon
Image
B
29
S
5
Posts: 112
Reputation: 2,045

Post » Mon May 23, 2016 11:48 am

I'm not sure what we can do about this. It's a Windows control and it's rendered by Windows... so it looks like a Windows bug. Even parts of Windows have high-DPI problems, it's that difficult to get right. And given the control is not rendered by our code, I'm not sure what we could do about it...

I can say however Construct 3 is being designed with proper high-DPI support throughout!
Scirra Founder
B
387
S
230
G
87
Posts: 24,249
Reputation: 192,250

Post » Mon May 23, 2016 12:26 pm

Edit: deleted reply
Last edited by ghstudios on Mon May 23, 2016 12:35 pm, edited 1 time in total.
B
4
Posts: 5
Reputation: 204

Post » Mon May 23, 2016 12:28 pm

@Ashley as a workaround would it help to increase the size of the grid, or reducing the font size? At least in the add action dialog. It seems like when the elements have long text and extending in to the next "cell" that when you get strange behaviour.
Follow my progress on Twitter
or in this thread Archer Devlog
B
35
S
15
G
17
Posts: 944
Reputation: 12,210

Post » Mon May 23, 2016 12:29 pm

@tunepunk no. i tried changing the fonts here and there and changed the font size for the event editor and sadly it did not work
B
4
Posts: 5
Reputation: 204

Next

Return to Closed bugs

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest