Intro Page

Get help using Construct 2

Post » Thu Nov 14, 2013 10:06 pm

every event you place under the group will not start when its deactivated. I believe it will end certain loops.

Also, i use multiple groupsiie, user controls, enemy spawn, layout start, menus.

when applied correctly, you can disable lots of functionality when you are at a certain view ..

At first I did lots of "when visible" things, but that takes lots of work and lots of places to update things when something needs changing.

With the groups however, you can move stuff in lots of groups, and groups of sub groups. you can even stuff groups in loops as part of a while or for loop, and have parts of the loop as a conditional factor.

Not only will it help in limiting user input or disbling game activity, it also forms your code in a nice overview :)

Who dares wins
B
57
S
17
G
21
Posts: 1,878
Reputation: 19,572

Post » Thu Nov 14, 2013 10:53 pm

Thanks, I will give it a shot... I know web design, and I know Android App Design so this should not be difficult to comprehend... No short cuts I need to put the work in.

Thank you
Check out my latest game RAPID-TAPIT. Get your Fingercise on with this one. A steady Tap is all you need to score points. Lift a finger and see what you can do...

Image

ALLMarkMade Designs
B
33
S
16
G
3
Posts: 358
Reputation: 5,398

Post » Fri Nov 15, 2013 4:28 am

@AllMarkMade sorry, I may not understand exactly the idea. Do you want to stop the spawning and then what do you want with the actual enemies that were there, you want them there for the next wave or you want them destroyed?
B
8
S
3
G
1
Posts: 135
Reputation: 2,209

Post » Sat Nov 16, 2013 12:33 am

Are you switching to a different layout when you pause the screen? If so, use the on start of layout command to reset your spawning variable. Likewise, you have to have some function that un-pauses the game. You could always reset your spawning variable there as well.
Kurieus
Come visit and play Blast Box!
B
15
S
3
Posts: 205
Reputation: 1,349

Post » Sat Nov 16, 2013 4:18 am

@gfigueroa and @Mepis - I have the spawns set at different Every X times. It starts off slow with just one and then with the one another and then another so the longer you stay alive the more things are coming at you. Yes, I am leaving the page on any hit of my hero or if he is pushed off the layout the game ends and takes you to option page to start again or go to the intro page.

If I take a while getting back to the game as soon as I hit the start game button I get all the spawns at once because the Every X is still ticking even if I'm not playing the game.

In order to keep the gradual flow for easy in the beginning to harder the longer you play the Every X needs to start from 1 each the game is started. It's not doing that for me, once the game is started if it gets to 300 seconds when the harder enemies would appear after the first game if you want to play again you immediately start getting the harder spawns and many of them right away instead of starting slow and it getting harder.

I did go back and group everything and tried the deactivate group but that did not work. I tried the the Pause Plugin and while it worked pausing it does not reset the Every X count.

The set time scale to "0" works fine but it's not resetting the Every X count.

I've tried everything I just want when the game ends to stop the spawn count and when the game start and I mean actual game play for it to reset the spawn count so it starts from 1 second not at whatever time the game has been running, but actual game play time.

Thanks
Check out my latest game RAPID-TAPIT. Get your Fingercise on with this one. A steady Tap is all you need to score points. Lift a finger and see what you can do...

Image

ALLMarkMade Designs
B
33
S
16
G
3
Posts: 358
Reputation: 5,398

Post » Sat Nov 16, 2013 2:19 pm

I'd have to see your stuff then to see how you have it set up, but I still think resetting whatever variable you are using to adjust your spawn rate when you un-pause the game would be the best thing to do. It sounds like the easiest thing to do.
Kurieus
Come visit and play Blast Box!
B
15
S
3
Posts: 205
Reputation: 1,349

Post » Sat Nov 16, 2013 3:29 pm

@Mepis - Oh ok, I didn't try that. You're saying I can make a var for the Every Random X seconds spawns? I have them in a group called Enemies and there are 7 different things set to spawn at random times. When they go off the layout they destroy and then when their random X times comes up again "every(25,40)seconds" it re-spawns again and that cycle continues until you get hit and the game ends.

So you're saying make a var resetting the Every Random X like I did for the time scale=0 or 1.0?

Let me know and thank you...
Check out my latest game RAPID-TAPIT. Get your Fingercise on with this one. A steady Tap is all you need to score points. Lift a finger and see what you can do...

Image

ALLMarkMade Designs
B
33
S
16
G
3
Posts: 358
Reputation: 5,398

Post » Sat Nov 16, 2013 10:09 pm

That sounds like it should work, although I'm very out of it today.
Kurieus
Come visit and play Blast Box!
B
15
S
3
Posts: 205
Reputation: 1,349

Post » Sun Nov 17, 2013 1:56 am

You've been more than helpful thanks... I did look at the vars but was not sure how to set it up but I thank you for your time...
Check out my latest game RAPID-TAPIT. Get your Fingercise on with this one. A steady Tap is all you need to score points. Lift a finger and see what you can do...

Image

ALLMarkMade Designs
B
33
S
16
G
3
Posts: 358
Reputation: 5,398

Post » Sat Nov 23, 2013 7:54 pm

@AllMarkMade How did you ever make out with this?
Kurieus
Come visit and play Blast Box!
B
15
S
3
Posts: 205
Reputation: 1,349

PreviousNext

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: Blendi1223, gskunk, richcoz81, tarek2 and 42 guests