iOS + Intel XDK : no sound

Discussion and feedback on Construct 2

Post » Thu May 28, 2015 2:10 pm

I’ve a sound issue to fix. I tested the *.ipa in my iPhone and no sound played.

I exported using "media" options in Cordova.

Any suggestions?

Thanks
B
73
S
13
G
3
Posts: 994
Reputation: 7,504

Post » Wed Jun 15, 2016 2:52 pm

Hello @RBuster,
I am currently having the same issue,
Did you manage to solve it in the end?
Thanks!
B
9
S
3
Posts: 12
Reputation: 653

Post » Wed Jun 15, 2016 5:33 pm

Make sure that you have .m4a sound files, not just .ogg ones.
iOS requires .m4a audio files while Android, for example, uses .ogg.
B
32
S
7
G
4
Posts: 397
Reputation: 4,589

Post » Thu Jun 16, 2016 5:24 am

Hi

I have the same issue .. In C2 project I have both fileformat .ogg/.m4a
and in exported mediafolder they also appear

But no audio on Iphone and iPad ????


Grrrghhhhhh
B
33
S
17
G
11
Posts: 350
Reputation: 8,690

Post » Fri Jun 17, 2016 11:28 am

Hey there, @flemmig and @grigrizljac
I managed to fix the issue with the sound in iOS,

In my case it was the WKwebview - do not check that box when exporting the game from Construct,
Also do not use that plugin in Intel xdk // I removed those 2 things and the game had audio.

However, the audio was distorted.
I googled it the issue and apparently iOS 9 uses 48KHZ frecuency in the audio, so what I did was converting the audio files to that frecuency using this website:
http://online-audio-converter.com/

Now my game has audio and in good quality,

I am still facing one last issue - when I plug the headphones and then unplug them the audio gets a bit distorted. I am still trying to solve that issue out,

I hope this reply help you guys,
BR
B
9
S
3
Posts: 12
Reputation: 653


Return to Construct 2 General

Who is online

Users browsing this forum: Cliffu and 2 guests