IOS sound problems since iOS 9.2

Get help using Construct 2

Post » Wed Dec 16, 2015 6:30 pm

Good evening,
I'm having recurring problems with my audio on iOS.
When i start the app for the first time everything works perfectly but after i close it and reopen it again the music is distorted.
I didnt have this problem before the update to version 9.2

Does anyone know of similar problems with Construct 2 since iOS 9.2?

I´m looking forward to your answers and hopefully even solutions.

sincerely

Domenic
B
5
Posts: 16
Reputation: 259

Post » Wed Dec 16, 2015 6:38 pm

Are you using Cordova or Safari?
Scirra Founder
B
382
S
223
G
86
Posts: 23,997
Reputation: 189,771

Post » Wed Dec 16, 2015 6:39 pm

Sorry, I forgot that... I used XDK and Cordova CLI 5.1.2
B
5
Posts: 16
Reputation: 259

Post » Wed Dec 16, 2015 7:29 pm

Hmm... I've heard iOS 9.2 broke some audio stuff in the web view (which Cordova uses). Switching between UIWebView or WKWebView might make a difference so it would be worth testing that (although WKWebView is faster). Either way it sounds like a bug in iOS so I'm not sure there will be much we can do about it, except hope Apple fix it quickly.
Scirra Founder
B
382
S
223
G
86
Posts: 23,997
Reputation: 189,771

Post » Wed Dec 16, 2015 7:46 pm

Okay. Thank's for your response.
I'm using this Plugin: https://github.com/Telerik-Verified-Plugins/WKWebView
Maybe this is the problem in iOS 9.2?

Update*

I tried to build without any Plugins. The same problem consists .
B
5
Posts: 16
Reputation: 259

Post » Sat Jan 09, 2016 9:26 am

did you find solution to your problem?
B
5
Posts: 32
Reputation: 289

Post » Tue Jan 12, 2016 8:38 am

Hello kimtaein1,
I didn't find a solution. Do you have this problem too?
B
5
Posts: 16
Reputation: 259

Post » Tue Jan 12, 2016 5:41 pm

@BarthSoftware I have the exact same problem. I never noticed it was when I opened the 2nd time, but after reading your description, that is exactly what is happening.

If you power your phone off and come back in, it works again...until you close and reopen. Sometimes it almost sounds like it is playing the sound on top of itself.

@Ashley The sounds continue to be distorted until the phone is powered off, goes into sleep mode, or you delete game and put a new build on your phone. It is almost like there is something stuck in memory and it gets cleared by any of these actions.
B
42
S
16
G
3
Posts: 169
Reputation: 4,383

Post » Fri Jan 15, 2016 9:27 am

[quote="CDogs1964"]BarthSoftware I have the exact same problem. I never noticed it was when I opened the 2nd time, but after reading your description, that is exactly what is happening.

If you power your phone off and come back in, it works again...until you close and reopen. Sometimes it almost sounds like it is playing the sound on top of itself.

@CDogs1964: Yes, good to hear that I'm not alone with this... I've tried to compile with some other platforms. I always had the same problem when the device had iOS 9.2.
I don't know if it is an Cordova or an C2 problem...
B
5
Posts: 16
Reputation: 259

Post » Fri Jan 15, 2016 12:14 pm

I think this is a bug in iOS itself. I'm not sure there's anything we can do except hope Apple fix it in the next iOS update. I've not been able to easily reproduce this, but iOS 9.3 public beta is out - perhaps you could see if that's fixed it?
Scirra Founder
B
382
S
223
G
86
Posts: 23,997
Reputation: 189,771

Next

Return to How do I....?

Who is online

Users browsing this forum: imhotep22, LunchboxGames, RoyalePoe and 5 guests